“ΝΔ: Η παράταξη που ενίσχυσε τα ΜΜΕ και “ξέχασε” το ΕΣΥ, την Πυροσβεστική, τα Δασαρχεία”

Γράφει ο Νίκος Λαγός - Μέλος του Κινήματος Αλλαγής /Νομικός

Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε τις αστοχίες της κυβέρνησης. Γίναμε μάρτυρες μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής με παρεπόμενες συνέπειες. Οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού γέννησαν σοβαρούς προβληματισμούς για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Είναι προφανές πως η κλιματική αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο εδώ και 10 χρόνια έχει συζητηθεί από τη Δημοκρατική Παράταξη, η οποία χλευάστηκε, απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε όταν συζητούσε για πράσινη ανάπτυξη – τα πράσινα άλογα ήταν η ατάκα της αντιπολίτευσης  η οποία σήμερα με περίσσια χάρη δηλώνει πως ευθύνονται οι κλιματικές συνθήκες.  Ώρα είναι να αποδεχτούν ότι η χρεωκοπία έφερε το μνημόνιο. Η υποκρισία στο μέγιστο βαθμό.

Τα αργά αντανακλαστικά, η έλλειψη συντονισμού και η αναποτελεσματικότητα  της κυβέρνησης στην πύρινη λαίλαπα οδήγησαν σε μια τεράστια καταστροφή χωρίς ίχνος ευθιξίας και ανάληψης πολιτικής ευθύνης. Η στρατηγική της εκκένωσης και η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στη διαχείριση της κρίσης αλλά στην παράταση της εξουσίας.   

Η χώρα έχει άμεση ανάγκη από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, από ικανά στελέχη στη λήψη αποφάσεων και ειδικότερα πολιτικό σθένος να οδηγήσει του πολίτες στο μέλλον, σε μια βιώσιμη επόμενη μέρα και όχι από διορισμένους υπουργούς που στις δύσκολες ώρες παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια με τη «μάνικα» στο χέρι.  

Το επιτελικό κράτος που χτίζει σταθερά ο Κ. Μητσοτάκης με την συντηρητική παράταξη από άκρη σε άκρη διαφαίνεται πως καταρρέει μέρα με τη μέρα. Καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, κανένα πλάνο για την επομένη μέρα, παρά μόνο πολιτικές που μας οδηγούν στο παρελθόν όπως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το νομοσχέδιο για την παιδεία έτσι και στη διαχείριση των σοβαρών κρίσεων, τον covid-19 και τις φωτιές, ο κοινός παρανομαστής είναι η παταγώδης αποτυχία στην ουσία του προβλήματος της κυβέρνησης και την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει παλαιοκομματικά συνταξιοδοτημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε διορισμένες επιτροπές ή υπουργεία δήθεν για να αναδείξει το Κεντρώο προφίλ του.

Μάλλον έχουν ξεχάσει τους Βορίδη, Μπογδάνο, Άδωνι κλπ. Βέβαια εδώ ξέχασαν ότι είναι η παράταξη της βίας και της νοθείας, η παράταξη του Ράλλη και του Καραμανλή,  η παράταξη του γαλάζιου κράτους, η παράταξη που καταψήφισε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της χώρας  και φυσικά η παράταξη της χρεωκοπίας.  

Η παράταξη που επέλεξε να ενισχύσει τα ΜΜΕ με εκατομμύρια και δεν επέλεξε να ενισχύσει το ΕΣΥ, την πυροσβεστική , τα δασαρχεία. 

Ο κόσμος άλλαξε, η νέα εποχή έχει ήδη έρθει, η προοδευτική διακυβέρνηση είναι αναγκαία για το μέλλον του τόπου χωρίς ρητορικές μίσους, χωρίς ανούσια πολιτική επικοινωνία αλλά με γνώμονα ένα καθαρό μήνυμα, το μήνυμα της αλλαγής, αλλαγής πορείας, σκέψης, ήθους, ουσίας και το βασικότερο, αλλαγής κυβέρνησης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ