NΔ-ΣΥΡΙΖΑ “χρωστούν” πολλές “συγγνώμες” στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Ανδρέας Γεωργίου μέλος της European Statistical Governance Advisory Board με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την “πονεμένη” περίοδο των “Greek Statistics” που γίνανε “ανέκδοτο” σε όλη την υφήλιο (χρησιμοποιείται η εν λόγω φράση ακόμα και σήμερα σε οικονομικούς κύκλους που θέλουν να αναφερθούν σε “πειραγμένα στατιστικά”) κατά το 2010-2015, στην θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου. 

Ένας άνθρωπος που θέλησε να βγάλει την Ελλάδα από το “βούρκο” που προκλήθηκε από την λάσπη που πέταξαν πάνω στην στατιστική αρχή τόσο η ΝΔ του Καραμανλή και μετέπειτα του Σαμαρά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.

Προσπάθησε να πει την αλήθεια, μα  η αλήθεια αυτή , δεν “Βόλευε” μερικούς. Βλέπετε, από τότε, ο στόχος ήταν ένας: ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Και ο συνεπακόλουθος στόχος: ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ “ΔΙΠΟΛΟ” ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ). 

Ο Ανδρέας Γεωργίου, λοιπόν, που στοχοποιήθηκε σχεδόν όσο ο ίδιος ο Γ.Α.Παπανδρέου (!) ,από χθες, αποτελεί μέλος της Europena Statistical Governance Advisory Boar με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου!

Η ανάρτηση του Πρώην Υπουργού Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη για τον Ανδρέα Γεωργίου:

Ο Ανδρέας Γεωργίου μέλος της European Statistical Governance Advisory Board με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
– αναγνώριση της προσπάθειας (δικής του και της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου) να επανέρθει η αξιοπιστία στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία.
Στο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να αναπαράγουν το μύθο του «φουσκωμένου ελλείμματος». Στη Βουλή όμως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει προϋπολογισμούς με τα σωστά ελλείμματα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2008 και 2009.
Με αφορμή αυτή την απόφαση παραθέτω απόσπασμα της ομιλίας μου στη Βουλή στις 26/3/2014 κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Απολογισμού – Ισολογισμού του Κράτους Οικονομικού Έτους 2012.
“…Πριν από δύο εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την έκθεση για τις τρόικες.
Την έκθεση αυτή καταψήφισαν οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους κατηγόρησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009. Λένε, επίσης, ότι η έκθεση βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα για το πώς η χώρα έφθασε στο μνημόνιο.
Δηλαδή, οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορούν τους συναδέλφους τους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι κακώς ψήφισαν την έκθεση που αναφέρει ότι γινόταν παραποίηση στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα μέχρι το 2009 ή ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,7% ή ότι το χρέος αυξήθηκε υπέρμετρα μεταξύ του 2003 και του 2009, γιατί αυτά δεν ισχύουν. Άλλα είναι τα δημοσιονομικά δεδομένα του 2009, κατά την άποψή τους. Το ποιο είναι το έλλειμμα του 2009 θα μας το πουν – φαντάζομαι – κάποια άλλη στιγμή. Πάντως, κατ’ αυτούς δεν είναι αυτό που αποδέχεται η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT.
Την έκθεση καταψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου ότι υπήρχε σκευωρία στην Ελληνική Βουλή για να μη γίνει συζήτηση με τους δύο Ευρωβουλευτές που ετοίμαζαν την έκθεση. Προφανώς, τα ευρήματα της έκθεσης δεν εξυπηρετούν την αφήγησή του, αφού στην έκθεση αναφέρεται ότι η χώρα δεν είχε άλλες επιλογές και έτσι αποσιωπήθηκε εντελώς το γεγονός.
Την έκθεση –προσέξτε!- καταψήφισαν και στο μεγαλύτερό τους τμήμα οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες και χριστιανοκοινωνιστές Ευρωβουλευτές, επειδή θεωρούσαν ότι δεν ήταν αρκετά αυστηρή η έκθεση για τις χώρες και ήταν υπερβολικά αυστηρή ως προς το ρόλο της τρόικας.
Την καταψήφισαν, δηλαδή, οι Ευρωβουλευτές που ανήκουν στο κόμμα της Μέρκελ με αυτό το σκεπτικό. Μετά από αυτά, ίσως χρειάζεται να ξαναδούμε σε αυτήν εδώ την Αίθουσα ποιοι πραγματικά είναι οι Μερκελιστές….”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ