ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν τους ίδιους φίλους; Οι μάσκες, τα εγκαίνια, ο Α.Νταβέλης και οι “μπίζνες” των κυβερνήσεων.

THESOCIALIST NEWROOM

Πολύ μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και να θεσπίσει υπέρογκα πρόστιμα, ενώ μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας υποστήριζαν ακριβώς το αντίθετο. Είναι ενδεικτικό πως ακόμη και σήμερα, ο ΕΟΔΥ στο επίσημο σάιτ, στις πληροφορίες για την επιδημία, αναφέρει πως «η χρήση μάσκας δε συστήνεται στον υγιή πληθυσμό».

Ένα ακόμα “σκάνδαλο”της ΝΔ εν τη γενέσει του;

Τα ΜΜΕ αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι πριν λίγες μέρες υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει οι πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκες, πλέον προωθούν τη χρήση τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η ξαφνική αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, προκάλεσε εύλογα ερωτήματα αλλά και αντιδράσεις από τους πολίτες.Οι περιβόητες (ή μήπως διαβόητες) μάσκες, που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στη Λάρισα, είναι μια επένδυση του επιχειρηματία και ορθοδοντικού Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που συμμετείχε στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Κο Νταβέλη και εκπροσώπους απο τα “Πλαστικά Θράκης”, και ο… οπαδός του «νόμου της προσφοράς και της ζήτησης», διαφημίζει από τον προσωπικό του λογαριασμό την εταιρία μέσω των πολλών δημοσιευμάτων που εμφανίστηκαν ξαφνικά για να προβάλλουν τη θεσσαλική εταιρεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τζίρος μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ ετησίως σε τιμές λιανικής, δεδομένου ότι η χρήση της επιβάλλεται στους πολίτες και η τιμή της κάθε μάσκας στο ράφι εκτιμάται βάσει παραγόντων της αγοράς μεταξύ 0,80 και 1 ευρώ.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Νταβέλης

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ιδιαίτερα δραστήριος, αναδεικνύεται ως εθνική υπόθεση και προωθείται μέσω φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα:

  • Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια, προωθούν την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση.
  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξηγούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν λίγες μέρες πως δεν χρειάζεται μάσκα, αρχίζει να κάνει αναρτήσεις στο twitter ανακοινώνοντας πως επιτέλους κατασκευάζονται ελληνικές μάσκες.
  • Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της “δουλειάς”, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα υποχρεώνει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα.

“Βολές” απο τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούνται; Θυμίζουμε επαφες Τσακαλώτου-Δραγασάκη-Νταβέλη με δηλώσεις για “στήριξη των βιομηχάνων και των τραπεζών” απο την Κυβέρνηση “Αριστεράς”.

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Νταβέλης, το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπρόσωποι επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας υποδέχθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τον Υπουργό Οικονομικών και συνομίλησαν μαζί του για θέματα μείζονος σημασίας της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομίας. «Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η ενίσχυση της οικονομίας είναι κάτι που θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της εκάστοτε Κυβέρνησης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ και στη συνέχεια έθεσε προς τον Υπουργό θέματα όπως το φορολογικό πλαίσιο, η ρευστότητα των επιχειρήσεων, τα κόκκινα δάνεια, ο φόρος στο κρασί, η περιφερειακή ανάπτυξη, το clawback και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλ. Τσακαλώτος έδωσε έμφαση στην προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στη χώρα και στην καθιέρωση σταθερών κανόνων στην οικονομία που ευνοούν την επιχειρηματικότητα. Επισήμανε επίσης ότι σημαντικό ρόλο έχει η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες!” 

Συναντήσεις εργασίας με μέλη της Κυβέρνησης πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας υποδέχθηκαν στα γραφεία του ΣΘΕΒ την περασμένη Τρίτη τον υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. «Η Ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η Οικονομία είναι κάτι που μας ενώνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Α.Νταβέλης.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε τη βιομηχανία «κινητήρια δύναμη της παραγωγικότητας και της καινοτομίας» και «ακρογωνιαίο λίθο για την οικονομική ευημερία όλης της Ευρώπης και πρόσθεσε πως τώρα που η ελληνική οικονομία προοδευτικά ανακάμπτει μετά από σχεδόν μια δεκαετία ύφεσης ή και στασιμότητας, επιβάλλεται η στροφή προς ένα μοντέλο ανάπτυξης παραγωγικό, καινοτόμο, βιώσιμο κι εξωστρεφές».

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να συνεχιστούν οι επαφές με μέλη της Κυβέρνησης και να υπάρξει άμεση συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία σε θέματα που αφορούν στο επιχειρείν λαμβάνοντας την επιβεβαίωση του Κου Δραγασάκη πως η κυβέρνηση θα φροντίσει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.