Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Η “μάχη της υπόγας” και η μετατροπή της πολιτικής σε “υπόγα με καθωσπρεπισμό”

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος-Δημοσιογράφος Μέλος ΕΣΗΕΜΘ

Eίναι ξεκάθαρη η παραδοχή του “συστήματος” που έφερε στο προσκήνιο το τεχνητό δίπολο του ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, πολώνοντας όσο ποτέ άλλοτε από την μεταπολίτευση και έπειτα την κοινωνία, πως χρησιμοποίησαν “έκαστοι” ως “αρένα” φανατισμού και διαξιφισμών τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με “ΟΜΑΔΕΣ” και των 2 “εκπροσώπων του τεχνητού διπόλου εξουσίας” , η κατάσταση άρχισε να “οργανώνεται” εδώ και καιρό στο Twitter ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι η κατάσταση πήγε σε .. επίπεδο “ενημέρωσης” στην Ελλάδα – μην απορείτε για την κατάντια της 108ης θέσης στην ελευθερία του Τύπου- τόσο το “σύστημα” ΝΔ όσο και το “σύστημα” ΣΥΡΙΖΑ, “βοήθησαν” για να φτάσουμε στον πάτο της ελευθερίας του Τύπου πανευρωπαϊκά ανταγωνιζόμενοι άμεσα τον Ορμπάν και τον Λουκασένκο ως χώρα.

Ο πόλεμος των 2 σε επίπεδο “troll” ή απλά και λαϊκά , της “υπόγας” ξεκίνησε επισήμως πριν από περίπου 1 χρόνο, όταν με αναλυτικό ρεπορτάζ στην Real News, ορθά, ξεκίνησε η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο “troll” στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κάνοντας λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ για 800 επώνυμες καταγγελίες, μέχρι εκείνη την περίοδο, για εξύβριση, συκοφαντία ακόμα και για εκβιασμούς.

Αυτό ισχύει και για “επώνυμες” “Ομάδες” που πριν λίγο καιρό δημοσιοποιούσαν tweet που άφηναν ανοιχτά “ενδεχόμενα” κατά πολιτικών αντιπάλων του Μητσοτάκη, “φωτογραφίζοντας” τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (;). “Ομάδες” που αν αποδειχτεί πως αποτελούν “επίσημο” όργανο των Τομέων Επικοινωνίας, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, τότε μιλάμε για την μεγαλύτερη “κατρακύλα” σε επίπεδο πολιτικής στην ιστορία της Δημοκρατίας μας.

Πρόσφατα, η “ΑΥΓΗ” , εξειδικεύει το ρεπορτάζ δίνοντας και ονόματα χρηστών του Twitter που φέρονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Δημοσιογράφων της “ΑΥΓΗΣ” να αποτελούν τον πυρήνα της “υπόγας” της ΝΔ. Αυτό φυσικά μέχρι αυτή την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο είναι προς διερεύνηση. Το σίγουρο είναι πως ενόψει εκλογών, αυτή η σύγκρουση των συστημάτων που “περιέθαλψε” με πολιτικό μανδύα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, έχει ξεκινήσει.

Με μεγάλο χαμένο την κοινωνία, την πολιτική, την Δημοκρατία.

Διαφήμιση

Και ακριβώς πάνω σε αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει “χτίσει” το νέο αφήγημα της Δημοκρατικής Παράταξης που αποκτά μεγάλο έρεισμα στην νέα γενιά και σε νεότερες ηλικίες που έχουν κουραστεί από αυτό τον πόλεμο σκιών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή από την καθημερινή “ενημέρωση” με “ουδέτερους Δημοσιογράφους” που αντί να ασκούν έλεγχο στην εξουσία, προβοκάρουν τους αντιπολιτευόμενους καλεσμένους για “το καλό τους”.

Θυμίζω εδώ, την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ -Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο πολιτικό ήθος, και έχει δίκιο:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέβασε τόνους και απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κήρυξε έναν σύγχρονο “ανένδοτο” αγώνα. Απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες, τόνισε πως στην ΝΔ θέλησαν να θέσουν την Δημοκρατική παράταξη σε ομηρία, τώρα, αντί αυτού, η Δημοκρατική Παράταξη “Αντεπιτίθεται” για την οριστική πολιτική ανατροπή.

«Είναι αδιανόητο να αγωνίζομαι για τα εθνικά συμφέροντα επί οκταετία ως ευρωβουλευτής και η κυβέρνηση να μου έχει στήσει μία τέτοια πλεκτάνη. Ενιωσα βαθύτατα πληγωμένος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για νοσηρή και σκοτεινή υπόθεση και πρόσθεσε σχετικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και το Predator.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου κατάφεραν να παρακολουθούν και εσάς. Κατάφεραν να “φακελώσουν” ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού τους προσωπικού» είπε συμπληρώνοντας πως η παρακολούθησή του πήρε παράταση μέχρι την εκλογή του στην ηγεσία. «Ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και έληξε με την εκλογή μου. Είναι σαφές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός εκκινούμενος από το Μαξίμου, ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία, ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού τους. Το σχέδιό τους απέτυχε παταγωδώς»

Μίλησε για κοινό αγώνα διαφάνειας. Για ένα νέο πολιτικό ήθος κόντρα σε λογικές διχασμού, μικροκομματικού συμφέροντος και πελατειασμού. Και ξέρετε τι; Ξέρω πως το εννοεί. Και πλέον, όλη η κοινωνία γνωρίζει τον ρόλο που έπαιξε το τεχνητό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην καταβαράθρωση της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα Δημοκρατίας.

Διαφήμιση