“Νέοι και τοπική αυτοδιοίκηση” – Η ερώτηση της Ραφαέλλας Ρουσομάνη στην Φώφη Γεννηματά!

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στηρίξτε μας! Γίνετε συνδρομητές στο “Res Publica”- Το περιοδικό της ΑΛΛΑΓΗΣ: Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

 

Ως δημοτική σύμβουλος και ως ένας νέος άνθρωπος στην τοπική αυτοδιοίκηση και κατ΄ επέκταση στην πολιτική παρατηρώ κρίση των θεσμών και απαξίωση της πολιτικής από τους νέους, οι οποίοι αποστασιοποιούνται και εκφράζουν δυσπιστία, ενώ αντιλαμβάνονται την πολιτική ως συμβατικότητα και ως μια μικρογραφία της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Η εντύπωση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση υπόκειται σε έναν θεσμικό εγκλωβισμό δημιουργεί το συναίσθημα της απογοήτευσης και ότι αποτελεί τμήμα του παλαιοκομματισμού, του πελατειακού κράτους και της συναλλαγής, βέβαια με ηχηρές εξαιρέσεις! Σε κάποιους νέους ίσως να θυμίζει και έναν θεσμό ο οποίος εκπροσωπείται μόνο από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Βέβαια η ηλικία δεν αποτελεί προσόν αλλά η γεροντοκρατία αποτελεί ελάττωμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέοι με παλαιοκομματικές αντιλήψεις ή μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι με προοδευτικές ιδέες. Οι νέοι άνθρωποι ξέρουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να γίνει η ενίσχυση της νεολαίας μας και η ανάδειξή της, καθώς οι νέοι και έχουν πρωτοπόρες ιδέες και ενδιαφέρονται αλλά δεν έχουν φωνή. Και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα με βαθύ στοιχείο δικαιοσύνης και είναι απόλυτα δίκαιο να καθορίσουμε την τύχη μας.

 

Τι κίνητρα πιστεύετε ότι χρειάζονται οι νέοι για να αγωνιστούν και να πιστέψουν ξανά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους θεσμούς?

 

Η σημερινή ημέρα ήταν σημαντική για τους νέους της Θεσσαλονίκης, ενώσαμε τις φωνές μας, εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας και θέσαμε τα ερωτήματά μας στην πρόεδρο, η οποία έδωσε τις απαντήσεις της και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής στα προβλήματα της νέας γενιάς. Το Κίνημα αλλαγής είναι το κόμμα που έχει αποδείξει με σοβαρές διαδικασίες και ενέργειες ότι η συμμετοχή των νέων στην πολιτική είναι αναγκαία και μπορεί να προκαλέσει την μοναδική επανάσταση της γενιάς μας.

 

Με εκτίμηση,

Ρουσομάνη Ραφαέλλα

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δέλτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ