Νίκος Χριστοδουλάκης στο Βήμα: “Η χώρα πρέπει να στηρίζεται στην εγχώρια παραγωγή”

Ο επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης σε σημερινή συνέντευξη του στο Βήμα, στο ερώτημα Βιομηχανία η Τουρισμός δίνει σαφή απάντηση.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

 

Βιομηχανία και μεταποίηση
Προτείνει το μεγαλύτερο μέρος των 32 δις του ταμείου ανάκαμψης να δοθεί στην βιομηχανία και μεταποίηση και να μην υποκύψει το κράτος σε κάθε είδους πιέσεις που θα συσωρευθούν διότι τα κονδύλια δεν είναι ανεξάντλητα.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι πόροι που θα διατεθούν για νέες υποδομές και παραγωγικές επενδύσεις θα είναι περιορισμένες και τα περιθώρια της μακροχρόνιας ανάπτυξης της χώρας περιορισμένα.


Εξ άλλου η στήριξη της βιομηχανίας δεν συνεπάγεται μείωση της επέκτασης του τουριστικού ρεύματος αφού οι υποδομές υπάρχουν!
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αριστοτεχνικά περιγράφει ότι το μοντέλο ανάπτυξης που βασιζόταν κυρίως στον τουρισμό απέτυχε και πρέπει να αλλάξει.


Σημειώνει ότι η χώρα πρέπει να στηρίζεται στην εγχώρια παραγωγή και να καλύπτει τουλάχιστον τις βασικές ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ δαπάνες σε υλικό και ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ