Νίκος Ανδρουλάκης: “Δεν με ενδιαφέρουν οι άγονες αντιπαραθέσεις – Θέλω μια ειρηνική νίκη”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  έδωσε απαντήσεις σε όσα η πλευρά Παπανδρέου και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός τον μέμφονται:

Ακολουθούν βασικά σημεία της συνέντευξης του Νίκου Ανδρουλάκη:

Δε θέλω άγονες αντιπαραθέσεις, δεν με ενδιαφέρει η διχόνοια. Με ενδιαφέρει να τιμήσουμε τους 270.000 ανθρώπους που ψήφισαν. Δε θέλω να πω στον κόσμο γιατί να μην ψηφίσει τον Γιώργο Παπανδρέου, θέλω να πω στον κόσμο γιατί να ψηφίσει εμένα.

 

Θέλω η νίκη μου να ειρηνική με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα. Αυτό είναι για μένα η πυξίδα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δε με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω.

 

Οι ψηφοφόροι μας βάζουν το θέμα του ονόματος και του συμβόλου. Θα το σεβαστούμε και θα κάνουμε όλες τις αλλαγές που πρέπει ώστε να τιμήσουμε και τα σύμβολά μας, αλλά και τους ανθρώπους που ήρθαν και βοήθησαν.

 

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, δε φέρω καμία ευθύνη, αλλά θα καλέσω όλους τους πιστωτές ώστε να τα ρυθμίσουμε.

 

Ό,τι πλήγωσε τους ψηφοφόρους μας στο παρελθόν, δε θα το δούμε ξανά. Θα είμαι εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης. Θα βγάλουμε μια νέα γενιά στο προσκήνιο δείχνοντας σεβασμό και στην ιστορία και τα στελέχη μας.

 

Είναι αξιακό θέμα όσοι έφυγαν από την παράταξή μας στα δύσκολα, όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά για λόγους καρέκλας, δεν θα είμαστε ξανά μαζί.

Ενότητα – Ανανέωση – Πολιτική Αυτονομία 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ