Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Επικίνδυνη καινοτομία η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Δεν υπάρχει συζήτηση για “συνεργασίες”

Published

on

Επιμέλεια Άρθρου: Βίκυ Χαριτάκη

Σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε σε διάφορα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σχολίασε τις πρόσφατες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας πως «θα έπρεπε να παίρνουμε παράδειγμα από τα σοβαρά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ωστόσο στην Ελλάδα  έχουμε μια τάση να δημιουργούμε μόνοι μας προβλήματα, αντί να λύσουμε τα ήδη υπάρχοντα!»

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη εισάγει νόμο, ο οποίος επέτρεπε στην δικαιοσύνη και την αστυνομία να επέμβουν και αντιμετωπίσουν τυχόν παράνομες ενέργειες στον πανεπιστημιακό χώρο.

Αυτό θα έπρεπε να υλοποιηθεί όπως ακριβώς συμβαίνει και στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου δεν υπάρχει ειδική αστυνομία πανεπιστημίων! Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι μια «καινοτομία» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ίσως να μην μπορέσει εν τέλη να επιφέρει επιθυμητά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, μίλησε για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προμήθειας Εμβολίων, το οποίο κατάφερε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη παραγγελία με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των Ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, παρά την συντονισμένη προσπάθεια που απέδειξε η ΕΕ, υπήρχαν και κάποιες αστοχίες και κριτικές.

Όπως είπε ο κύριος Ανδρουλάκης, «ήταν αρκετά δύσκολο να γνωρίζουμε εξαρχής ποιες εταιρίες θα φτάσουν πρώτες στον στόχο, για αυτό και η ΕΕ τις συμπεριέλαβε όλες στο πλάνο της, κάνοντας έτσι μια κατανομή ρίσκου». Ο κ. Ανδρουλάκης φάνηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος σχετικά με το γεγονός ότι η Γερμανία, η οποία και είχε την προεδρία του Συμβουλίου το προηγούμενο εξάμηνο, έκανε μια παράλληλη συμφωνία ώστε να παραλάβει επιπλέον εμβόλια πέραν των ήδη συμφωνηθέντων. « Σε αυτήν την στάση οφείλουμε να ασκήσουμε κριτική σε σχέση με την αλληλεγγύη και την κοινή Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόταση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την ύπαρξη ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, με την οποία ο ίδιος είναι σύμφωνος καθώς θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό και ειδικά για μια χώρα όπως την Ελλάδα η οποία βασίζεται στον Τουρισμό και περιμένει υψηλό αριθμό επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι. Ακόμα, αρκετές χώρες ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες για την έγκριση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ενώ μια τέτοια πρωτοβουλία, όπως είπε, πρέπει να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΕΕ σε πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής. Κλείνοντας το θέμα των εμβολίων, ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η ποσότητες είναι επαρκείς, ωστόσο κάποια κράτη κάνουν επιλογές εμβολίων όπως η Γερμανία, για την οποία ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές αλλά και σε ποιο πλευρό θα σταθεί, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως « η παράταξη μας επιθυμεί μια αυτόνομη πορεία και δεν υπάρχει συζήτηση περί συνεργασιών παρά μόνο προσπάθεια αυτή η παράταξη να παίξει ένα καλύτερο ρόλο και μόνο με μια συνεπή αντιπολίτευση και στοχευμένες προτάσεις θα μπορέσει το κόμμα να το πετύχει αυτό».

Advertisement

Τέλος, είπε πως μια τέτοια παραγωγική προσπάθεια θα εκτιμηθεί από τον λαό και έτσι τα εσωκομματικά ζητήματα θα τακτοποιηθούν από μια διαφορετική αφετηρία όταν με το καλό έρθει η ώρα.