Ν.Ανδρουλάκης για Α.Λοβέρδο: Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να “στρέψουμε τους προβολείς” στα εσωκομματικά μας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ “βυθίζεται”

Π.Αλεξόπουλος

Την δική του απάντηση έδωσε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με την καθαίρεση του Α.Λοβέρδου από την θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου από την Φ.Γεννηματά.

Στην ερώτηση του κ. Τσίμα για την αντικατάσταση του κ. Λοβέρδου από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι η Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να διορίζει τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο,  «όμως δεν βλέπω το λόγο όταν ένας αντίπαλος χώρος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, βυθίζεται στην εσωστρέφεια να στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας προς τη δική μας πλευρά».

Υπογράμμισε επίσης ότι οι «ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη μας έχουν επιλέξει η παράταξή μας να έχει μία αυτόνομη πορεία» και η προσπάθεια είναι αυτή να παίξει σημαντικότερο ρόλο. Για να επιτευχθεί αυτό ο κ. Ανδρουλάκης  τόνισε ότι είναι ανάγκη «μέσα σε αυτή την περιπέτεια που ζουν οι πολίτες εμείς να κάνουμε συνεπή αντιπολίτευση, με προτάσεις που μπορεί να δείξουν έναν άλλο δρόμο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» και ο Ελληνικός λαός «θα τιμήσει αυτή την παραγωγική, χρήσιμη στάση, απέναντι στους λαϊκισμούς που ακούμε και τους μικροσυμβιβασμούς που κάνει πολλές φορές η κυβέρνηση».

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  «η συζήτηση για τα εσωτερικά μας, που θεσμικά ξεκινάει το φθινόπωρο, να γίνει από μία πολύ καλύτερη αφετηρία, κι αν γίνει ένας ανοικτός διάλογος με μεγάλη συμμετοχή τότε θα είναι μία γνήσια αναζωογονητική διαδικασία που θα ενισχύσει την παράταξή μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ