Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα νίκης από το Ηράκλειο της Κρήτης – Κατάμεστη η αίθουσα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε

στις

To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλαν σαφέστατο μήνυμα νίκης για την Δημοκρατική Παράταξη στην Κρήτη -το μέχρι πρότινος “Κάστρο” του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα. Μια νίκη που βασίζεται σε πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, μια νίκη για την “Δημοκρατική Ανατροπή” των πολιτικών συσχετισμών.

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη στην εκδήλωση “ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” στο Ηράκλειο Κρήτης .Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Oμιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στη θεματική εκδήλωση με τίτλο “Ανθεκτική οικονομία – Δίκαιη κοινωνία – Ισχυρή Ελλάδα” . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκει στο κατάμεστο από κόσμο και στελέχη του κόμματος,  κινηματογράφο Αστόρια του Ηρακλείου.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών χαρακτήρισε τον σταθμάρχη ρουσφέτι της ΝΔ από τον οποίο εξαρτιόνταν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Είμαστε πρώτοι στο κόστος κατοικίας σε επίπεδο Ε.Ε σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος ακόμη στα «κόκκινα» δάνεια και το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Νέο νόμο για την προστασία της α’ κατοικίας πρότεινε ο κ.Ανδρουλάκης ενώ σημείωσε ότι πρέπει να μπει εμπόδιο στον αφελληνισμό της αγροτικής γης.

Μίλησε ακόμη για το πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών που ισχύει στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην πανδημία όπως είπε κατέρρευσε το σύστημα υγείας και οι πολίτες δεν είχαν τις υπηρεσίες που χρειάστηκαν. Το 10% του Ταμείου Ανακάμψης στο ΕΣΥ πρότεινε ο κ.Ανδρουλάκης.

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη στην εκδήλωση “ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” στο Ηράκλειο Κρήτης .Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Θυμάμαι τις φαραωνικές συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γεννηματά και νιώθω συγκίνηση” είπε τονίζοντας ότι “θα ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρώτη δύναμη”.

Παρεμβάσεις έκαναν:  Νίκος Χριστοδουλάκης: Επικεφαλής In Social – Πρώην Υπουργός,

Διαφήμιση

Δημήτρης Σπυράκος: Γραμματέας Τομέα Ιδ. Χρέους & Προστασίας Δανειοληπτών και

Δημήτρης Αναστασόπουλος: Αν. Γραμματέας Τομέα Ιδ. Χρέους & Προστασίας Δανειοληπτών.

«Κάνουν τα πάντα μόνο για τη θέση της εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης, και προσθέτει «ο ένας υποσχόταν θεσμούς, ο άλλος κοινωνική δικαιοσύνη. Ζούμε τεράστιες ανισότητες, μπαίνουμε στο στόχαστρο της ΕΕ για θέματα δημοκρατίας. Δεν αξίζει αυτό στον ελληνικό λαό. Υπάρχει άλλος δρόμος, ένας δρόμος αξιοπρέπειες. Κι αυτό είναι που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξουμε έναν νέο δρόμο προοπτικής, ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας που θα κάνει τα παιδιά μας να μείνουν στη χώρα και να φτιάξουν την Ελλάδα του μέλλοντος». 

Όσο αφορά την οικονομική πρόταση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του κινήματος επισήμανε: «Το ταμείο Ανάπτυξης είναι παιχνίδι στα χέρια των λίγων. Οι μισές θέσεις εργασίας είναι της τάξεως των 400 ευρώ. Έχουμε γεμίσει Air BNB και είμαστε έρμαια των funds.  Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να δοθεί ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.  Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σπυράκος δημιούργησαν τον νόμο Κατσέλη για την ανακούφιση των δανειοληπτών.  Εμείς προτείνουμε την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν το συζητάμε να πάρει ξένος παράγοντας την αγροτική γη. Λέμε «όχι» στον αφελληνισμό της ελληνικής γης, και οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα στα «πράσινα» δάνεια. Οι τράπεζες δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν τι θα γίνει με την αλλαγή των ισοτιμιών. Τις συνέπειες αυτές υφίστανται σήμερα οι δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου».

Ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε επίσης: «Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο φάρος των πολιτικών μας επιλογών» και στη συνέχεια αναφέρεται στον τομέα υγείας λέγοντας:

«Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και όπως αποδεικνύεται δεν τα πήγαμε καλά στη διαχείριση της πανδημίας. Όλος ο φόρτος έπεσε στα δημόσια νοσοκομεία και το παράδειγμα της πανδημίας δείχνει ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Οφείλουμε να δώσουμε οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ και όχι μόνο “παλαμάκια”. Το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να επανιδρύσει το ΕΣΥ. Η ΝΔ το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπει τη δημόσια υγεία σε πεδίο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων». 

Ωστόσο, για το ενεργειακό σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο εκδημοκρατισμός της παραγωγής. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε: «Το καλώδιο δεν θα αξιοποιηθεί μόνο από τους παίχτες των ανανεώσιμων πηγών. Αυτοί που θα το αξιοποιήσουν θα πρέπει να είναι οι πολίτες της Κρήτης, με φωτοβολταϊκά στις στέγες για παράδειγμα. Φιλοδοξούμε να διασυνδέσουμε τον τουρισμό, με τον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη. Θέλουμε τους τουρίστες πρεσβευτές των κρητικών προϊόντων στις χώρες τους». 

Διαφήμιση

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους πολίτες του Ηρακλείου «να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους» όπως είπε χαρακτηριστικά και να αποδυθούν σε αγώνα προκειμένου να γίνει το ΠΑΣΟΚ εκ νέου πρώτη δύναμη στο νομό Ηρακλείου.