ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήρθε και μίλησε στη Βουλή για το κράτος Δικαίου ως “θαμώνας καφενείου” όχι ως Πρωθυπουργός
Με την ολοκλήρωση στη Βουλή της δευτερολογίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως για το Κράτος Δικαίου, τους θεσμούς και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, η συζήτηση, είχε έναν ξεκάθαρο ηττημένο – τον Κυριάκο Μητσοτάκη – και έναν ξεκάθαρο νικητή – τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Η δευτερολογία του κ. Ανδρουλάκη κινήθηκε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, με σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση και προσωπικές αιχμές κατά του Πρωθυπουργού.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι μίλησε «ως θαμώνας καφενείου», ενώ υποστήριξε πως «τα μόνα απατηλά όνειρα είναι ότι θα παραμείνετε πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές». Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για την υπόθεση «Ντίλιαν», ζητώντας σαφείς απαντήσεις.
Σε ιδιαίτερα αιχμηρό σημείο της δευτερολογίας του, έκανε λόγο για «παρακράτος», διερωτώμενος «ποιος είναι πίσω από το παρακράτος», ενώ εξαπέλυσε βολές για τη λειτουργία της ΕΥΠ, την οποία χαρακτήρισε ότι μετατράπηκε «σε παραμάγαζο», αποδίδοντας ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή θεσμική και αξιακή κρίση», υποστηρίζοντας ότι «όλα επιτρέπονται για όσους στηρίζουν το σύστημα Μαξίμου», ενώ προειδοποίησε ότι «η αντίστροφη μέτρηση της ασυδοσίας έχει αρχίσει».
