ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης σε Ερντογάν: “Η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς για την ανθρωπότητα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το βεβηλώνει με τις φιέστες του”

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί με τις αποφάσεις του για την Αγία Σοφία, ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναγνωρισμένο από την Unesco με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ανά τον κόσμο.

Ήδη από το 2016, όταν για πρώτη φορά μετά το 1931, ακούστηκε προσευχή μέσα από την Αγία Σοφία, αλλά και μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν ο κ. Ερντογάν δήλωνε ότι προτίθεται θα την μετατρέψει σε Τέμενος με Γραπτές Ερωτήσεις μου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχα τονίσει την ανάγκη προστασίας αυτού του τόσο σημαντικού Μνημείου για την ανθρωπότητα. Φέτος, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας, ο κ. Ερντογάν επιλέγει και πάλι την Αγία Σοφία για φιέστες με μόνο στόχο την ενίσχυση της δημοτικότητάς του που καταρρέει. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις αποτελούν ακραίες προκλήσεις και αλλοιώνουν τον κοσμικό χαρακτήρα του Μνημείου, ο οποίος και πρέπει να διατηρηθεί.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Aυτοψία της Φ.Γεννηματά στις πληγείσες περιοχές από τον "Ιανό" στην Θεσσαλία -Το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Το Κίνημα Αλλαγής, ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο έσπευσε…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαν Σήμερα: Το ΠΑΣΟΚ του Κ.Σημίτη, κερδίζει τις εκλογές το 1996!

Οι Βουλευτικές εκλογές του 1996 έγιναν στις 22…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στις…
Read more