Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ: Σήμερα η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων

Σήμερα συνεδριάζει η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων , έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι θέσεις επί του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ, που βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση.

Στην Σύνοδο  που θα πραγματοποιηθεί θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και οι Αντιπρυτάνεις του Προεδρείου της Συνόδου.

Οι πρυτάνεις έχουν συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο Κεραμέως χωρίς την παρουσία της ίδιας, την οποία «άδειασαν» αποφασίζοντας να μην την καλέσουν. Άλλο ζήτημα που προκαλεί εντάσεις, είναι και η πρόβλεψη για διευθύνοντα σύμβουλο-μάνατζερ στα Πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που όλοι οι πανεπιστημιακοί μιλούν για υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και για πλήγμα στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

«Στη παρούσα έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου δεν θα κληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο θέσεων καθαρά από την πλευρά των Πανεπιστημίων», αναφέρει η απόφαση του προεδρείου της Συνόδου. Μετά τον καθορισμό των θέσεων της Συνόδου, θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πάντα εντός του διαστήματος διαβούλευσης», σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου.

Εν τέλει για μεθαύριο, 6 Ιουνίου το μεσημέρι, ορίστηκε η νέα έκτακτη Σύνοδος, εξ αποστάσεως, έτσι ώστε να παρουσιαστούν οι θέσεις των Πρυτανικών Αρχών επί του Νομοσχεδίου στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο νόμου) έχει ήδη συναντήσει πληθώρα αντιδράσεων από πλευράς φοιτητών, ενώ ομόφωνη είναι η καταδίκη τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

Επίσης , το ένα μετά το άλλο τα ΑΕΙ εκφράζονται αρνητικά για το Ν/Σ της Ν.Κεραμέως.

ΠΗΓΗ efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ