Ντροπή: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδίδει ανακοίνωση για την Αρμενία και προσβάλλει τους αιώνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ των 2 λαών!

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής -Αρχισυντάκτης “The Socialist – Res Publica Magazine”

Το Αζερμπαϊτζάν έχοντας την πλήρη ηθική και υλική υποστήριξη της Τουρκίας επιτέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες κατά της Δημοκρατίας του Αρτσάχ.

Μαίνονται σφοδρές μάχες σε όλη την μεθόριο.

Βομβαρδίζονται χωριά και πόλεις, ακόμα και η πρωτεύουσα Στεπανακέρτ.

Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς μεταξύ των αμάχων.

Απο εχθές το πρωί, το Αζερμπαϊτζάν, επιτέθηκε στην περιοχή του Αρτσάχ της Αρμενίας. Σε όλη την συνοριακή γραμμή με την πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη της Τουρκίας. Θυμίζουμε εδώ πως λίγο καιρό πριν, ο πρόεδρος του  Αζερμπαϊτζάν υποδέχθηκε κατα αυτόν τον τρόπο τον Έλληνα Πρέσβη:

Ακρως επιθετική ήταν η υποδοχή του νέου πρεσβευτή της Ελλάδας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν Νικολάου Πιπερίγκου από τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, χώρας συμμάχου της Τουρκίας σε όλα τα πεδία, αντιμετώπισε την Ελλάδα και την Κύπρο ως χώρες εχθρικές καθώς τις κατηγόρησε ότι συνεργάζονται με την Αρμενία. Επίσης, υπογράμμισε ότι το Αζερμπαϊτζάν στηρίζει τις έρευνες της Τουρκίας στη Ανατολική Μεσόγειο.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε Ιλχάμ Αλίγιεφ ήταν η «στρατιωτική συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας –  Κύπρου – Αρμενίας. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεργάζεται στρατιωτικά και στηρίζει την Αρμενία «μια χώρα που καταλαμβάνει εκτάσεις μας, έχει διαπράξει γενοκτονία στο Χοτζαλί, έχει αφήσει άστεγους εκατομμύρια Αζέρους και καταστρέφει μνημεία του πολιτισμού και της θρησκείας μας».

Armenia says it shot down 2 Azerbaijani copters in dispute - Geopolitics  News

Αλίγιεφ σε Έλληνα Πρέσβη: Αδελφική μας χώρα η Τουρκία

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, υποστήριξε ότι η πολιτική του Αζερμπαϊτζάν ταυτίζεται απόλυτα σε όλα τα μέτωπα με εκείνη της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο. «Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα από τους Τούρκους αδερφούς μας και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Αλίγιεφ, επισημαίνοντας στον νέο Έλληνα πρέσβη ότι «θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες» ενώ για αποχαιρετιστήριο μήνυμα επανέλαβε τις «αδελφικές σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία» .

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν σε Έλληνα πρέσβη: Είμαστε αδέρφια με την Τουρκία και  θα την υποστηρίξουμε – Newsbeast

Η ανακοίνωση – ντροπή στην φιλία των δυο λαών (Ελλάδας και Αρμενίας) του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ:

“Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης.”

Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής:

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλαδος, η οποία αγνοεί το γεγονός ότι επιτιθέμενη πλευρά είναι το Αζερμπαιτζάν και απλώς καλεί τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Ειλικρινά περιμέναμε μια πιο σθεναρή στάση από την Ελληνική Κυβέρνηση. Ας θυμηθούμε την πολύ πρόσφατη γενναία στάση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας που στάθηκε αλληλέγγυα και έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Κρίμα …
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος σχετικά με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.
Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.
Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης.

Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Αντί, η Ελλάδα, με όλα τα ένδικα μέσα να βάλει ενάντια στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και να αποτελέσει την κίνηση-ματ στην διεθνή διπλωματία σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις της Τουρκίας ΚΑΙ των συμμάχων της, στέκεται με “σταυρωμένα τα χέρια” και παθητικά παρακολουθεί τα γεγονότα….

Η επίσημη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν στην #Armenia είναι ντροπή για το Ελληνικό Έθνος,προσβολή για την αιώνια φιλία μεταξύ των δύο λαών ενδεικτική της ανεπάρκειας κ ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Αδέρφια μας Αρμένιοι, είμαστε δίπλα σας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ