Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Ο αναγνώστης της ημέρας: Σχόλιο – “φωτιά” για εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Published

on

ΔΕΘ: Όταν οι εξαγγελίες ξεπερνούν τις κάλπες – Η οργισμένη παρέμβαση αναγνώστη

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ανέδειξε μια πολιτικά κρίσιμη αντίφαση: ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη στο έβδομο έτος της διακυβέρνησής της, μέρος των εξαγγελιών της παραπέμπει σε χρόνο που υπερβαίνει την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο. Με τις εκλογές να τοποθετούνται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την άνοιξη του 2027, κάθε δέσμευση που μεταφέρεται μετά τις κάλπες αποκτά εκ των πραγμάτων προεκλογικό χαρακτήρα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει έναν πολυετή οικονομικό σχεδιασμό· πολιτικά, όμως, ζητά από τους πολίτες να πιστώσουν σήμερα παροχές και φορολογικές ελαφρύνσεις που για να υλοποιηθούν προϋποθέτουν ουσιαστικά νέα κυβερνητική εντολή.

Αυτό ακριβώς αποτυπώνει, με ιδιαίτερα οξύ και προσωπικό ύφος, το σχόλιο αναγνώστη που δημοσιεύουμε αυτούσιο παρακάτω. Πέρα από τους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι εκφράζουν αποκλειστικά τον συντάκτη του σχολίου, αναδεικνύεται ένα υπαρκτό πολιτικό ζήτημα: η απόσταση ανάμεσα στις άμεσες ανάγκες της κοινωνίας και στον χρόνο εφαρμογής μέρους των κυβερνητικών δεσμεύσεων. Η ακρίβεια, η φορολογική πίεση, το κόστος στέγασης και η αγοραστική δύναμη δεν αποτελούν προβλήματα του 2028 ή του 2029. Αποτελούν προβλήματα του σήμερα. Και όσο η κυβέρνηση μεταφέρει μέρος των προσδοκιών στο μέλλον, τόσο ενισχύεται η πολιτική κριτική ότι η φετινή ΔΕΘ λειτούργησε περισσότερο ως αφετηρία της επόμενης εκλογικής μάχης παρά ως απάντηση στην καθημερινότητα.

Αυτούσιο το σχόλιο του αναγνώστη:

Μητσοτάκη η ομιλία σου στην ΔΕΘ που περίμεναν οι Οπαδοί σου κυρίως με Αγωνία να ακούσουν για να αναθαρρεψουν μας απέδειξε ότι παραμένεις ο Ίδιος και Αδιόρθωτος παρότι γνωρίζεις με τι δυσκολία τα βγάζει εις πέρας η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού .!

Advertisement

💢ΕΣΥ δεν έκανες Κυβερνητικό Απολογισμό ούτε Πρόγραμμα Διακυβέρνησης παρά ένα κατάλογο υποσχέσεων για ……..ΜΕΤΑ τις Εκλογές.!

💢Ως φθηνός Πολιτικάντης έκλεισες το μάτι στον Κόσμο λέγοντας του ευθέως ΨΗΦΙΣΤΕ με για να τα πάρετε σε ΔΥΟ χρόνια …..έναν χυδαίο Εκβιασμό έκανες και τίποτα περισσότερο .!!

             💢Λοιπόν έχουμε  :

☑️Το Επίδομα των 500€ στους Δημόσιους Υπαλλήλους πάει για τον Δεκέμβριο του 2027.! ☑️Η Ενίσχυση των 400€ στους Συνταξιουχουs τον Νοέμβριο του 2027 .! ☑️Ο Μηδενισμός στους Φόρους για τους Τριτεκνους και το Αφορολογητο των Αγροτών μεταφέρονται στις Δηλώσεις του 2028 !. ☑️Η Μείωση της Προκαταβολής Φόρου και η Κατάργηση του Τέλους Επιτηδευματος από το 2028 έως το 2029.! 📍Και ξέρεις κάτι;…….όχι τίποτε άλλο όμως επειδή σε έχουμε μάθει πλέον τα λες ΕΣΥ “τάχα” σήμερα μήπως και δελεασεις κάποιους Αφελείς ψηφοφόρους γιατί σε κάτι τέτοιους απευθύνεσαι εφόσον οι Σκεπτόμενοι και Συνειδητοποιημένοι σου έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν τσιμπάνε το δόλωμα που τους πετάς γιατί …..αν ήσουνα ΤΙΜΙΟΣ και ΣΥΝΕΠΗΣ θα τα υλοποιουσες “Χθες” όπως έκανες με τους Παπάδες και σε όλους τους Υμέτερους σου και οχι να τα υπόσχεσαι να γίνουν μετα δύο χρόνια .!

  • Πάντως πρώτη φορά βρέθηκε στην Ελλάδα Πρωθυπουργός να δίνει υποσχέσεις στον Λαό για Παροχές που αυτές θα δοθούν μετά από δύο χρόνια και ΜΟΝΟ ……..πάλι Εσύ έκανες και αυτό το θαύμα .! 💢 Όμως ΓΙΑΤΙ δεν μας είπες :

☑️Τίποτα για την Ακρίβεια και την Αισχροκέρδεια .! ☑️Καμία Μείωση ΦΠΑ δεν ανεφερες στα Είδη Πρώτης Ανάγκης .! ☑️Καμία Παρέμβαση σου δεν ακούσαμε στον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης των Καυσίμων. ! ☑️Τιποτα δεν είπες για τις Τραπεζες.! ☑️Τίποτα δεν ανεφερες για την πραγματική Φορολόγηση των Υπερκερδων σε Διυλιστήρια και Εταιρείες Ενέργειας .! ☑️Καμία Μέριμνα για το Στεγαστικό Αδιέξοδο

💢Μητσοτάκη μετά την ομιλια σου στην ΔΕΘ σε χαρακτηρίζω Επίσημα ως ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ γιατί αποτελείς το Απόλυτο Σύμβολο Πολιτικού Ψεύδους και Δημαγωγίας και ξέρεις γιατί ;… .επειδή δεν έχεις στάλα ΦΙΛΟΤΙΜΟ .! ☑️Παίζεις ευκόλως τα πάντα για να ξεγελάσεις τους Ψηφοφόρους και είσαι αποκομμένος από την Πραγματικότητα του Λαού Συνειδητά η’ Μη .!

Advertisement

☑️Χρησιμοποιείς ευκόλως Μεγαλοστομίες και Αναξιόπιστες Προεκλογικές Υποσχέσεις ενώ κατά βάση σε ενδιαφέρουν οι Πελατειακές Σχέσεις και είσαι Οπαδός της Δημαγωγίας. !

☑️Έχεις Ηθελημένη η’ Μη πλήρη Άγνοια για τις ανάγκες του Κόσμου και δίνεις Απόλυτη Εμπιστοσύνη ΜΟΝΟ σε μια Διεφθαρμένη Ομαδα Συμβουλων σου καθως και στους Αυλοκόλακες σου που λυμαίνονται το Δημόσιο Χρήμα .!!

📍Αυτός ήσουνα και συνεχίζεις να είσαι Μητσοτάκη με την διαφορά ότι στην φετινή σου Παρουσία στην ΔΕΘ ήταν ευδιάκριτη η απελπισία σου για τις επερχόμενες Εκλογές .

Advertisement