Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

“Ο Ανεπαρκέστατος κύριος Μητσοτάκης” -Γράφει ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου

Published

on

“Στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι δεν θα  επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει. 

Μάλιστα.  

Αυτό το οποίο όμως δεν δήλωσε είναι ότι για όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες  μέρες υπάρχει κάποιος που έχει συγκεκριμένη πολιτική και ηθική ευθύνη. Και αυτός είναι ο  ίδιος του ο εαυτός.  

Απ’ την αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη υπήρχαν φωνές στην Κοινωνία, μεταξύ αυτών  και του γράφοντος, που έλεγαν ότι στην εξουσία έχει έρθει μια καθαρή νεοφιλελεύθερη,  Δεξιά κυβέρνηση που ουδεμία σχέση είχε με το κεντρώο προφίλ που παρουσιαζόταν. Μετά  τα τελευταία γεγονότα κ ο πιο αδαής βλέπει πλέον το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό της  σκληρής Δεξιάς, του αστυνομικού κράτους που θυμόμαστε απ’τις εποχές της δεκαετίας του  ’50, του ’60, του ’70.  

Η πιστή εφαρμογής μιας συγκεκριμένης ατζέντας, πλήρως αντιλαϊκής, κρύβει και μια  ταξική έχθρα που τρέφει η κυβέρνηση για τον απλό εργαζόμενο Λαό, τον απλό Φοιτητή, την  Νέα Γενιά. Η πολιτική της αυτά τα 2 περίπου χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία είναι  μόνιμα υπέρ των μεγαλοεποχειρηματιών, των συμφερόντων, των μεσαζόντων σε όλα τα  θέματα όπως είναι τα εργασιακά, η παιδεία, η υγεία. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος,  αντί να επενδύσει στην παιδεία και την έρευνα, εκσυγχρονίζοντας τα προγράμματα  σπουδών και τις πανεπιστημιακές υποδομές, προσλαμβάνοντας περισσότερους καθηγητές,  βελτιώνοντας τις συνθήκες φοίτησης, δημιουργεί αστυνομική μονάδα για τα  Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, προσλαμβάνοντας 1000 νέους αστυνομικούς για να την  στελεχώσει και εξισώνει πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΑΕΙ με  αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων. Στον μέτωπο της πανδημίας, αντί να δημιουργήσει νέες  κλίνες covid και νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, αντί να προσλάβει νέους γιατρούς και  νοσηλευτές, ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό στους  μεγαλοκαναλάρχες για να μπορεί να κάνει την προπαγάνδα του. Επιπλέον, αντί να  αγοράσει επιπλέον λεωφορεία και συρμούς, για να μην στοιβάζεται κάθε ημέρα ο  άνθρωπος που πάει στην δουλειά του, αγοράζει περισσότερα περιπολικά και χαρίζει  εκατοντάδες εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούσαν στην εφορία. Αντί να  προστατεύσει τον εργαζόμενο Λαό, ειδικά τώρα στην κατάσταση που βιώνουμε, καταργεί  την διαιτησία, απελευθερώνει τις απολύσεις και εξαϋλώνει το 8ωρο.  

Και όλα αυτά πως τα πετυχαίνει; Μα φυσικά με την πιστή εφαρμογή του Δόγματος “Νόμος και Τάξη” μέσω της κρατικής βίας και καταστολής. Το παραμύθι λοιπόν της δήθεν  “κεντρώας” Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσε. Για όλα αυτά που συνέβησαν, την πλήρη  ευθύνη έχει μόνο ο ανεπαρκέστατος κύριος Μητσοτάκης.  

Η Δημοκρατία είναι ένα βήμα πριν το απόσπασμα. Είναι χρέος μας να μην επιτρέψουμε  στον κο Μητσοτάκη να διχάσει τον Λαό, κάνοντας μας να στραφούμε ο ένας απέναντι στον  άλλο και παράλληλα να μην επιτρέψουμε να εκπληρώσει την πολιτική του ονείρωξή.

Να  θυμίσει η Δημοκρατία στην Χώρα μας, καθεστώτα τύπου Τουρκίας και Ουγγαρίας.  Είναι Χρέος του Ελληνικού Λαού και της Νέας Γενιάς, κάθε Δημοκράτη, Προοδευτικού  Πολίτη της Πατρίδας μας, να αντιδράσει και να προστατεύσει την Δημοκρατία και το  Κράτος Δικαίου. Όχι με βία αλλά με συνεχή, μόνιμο Αγώνα. 

Ο εργαζόμενος Λαός, οι Φοιτητές, οι νέες και οι νέοι της Πατρίδας μας, θα πρέπει να  αγωνιστούν απο κοινού και να μείνουν ενωμένοι. Η συμπόρευση με την Μεγάλη 

Advertisement

Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί μονόδρομο. Την Παράταξη που ένωσε τους Έλληνες και  τους έκανε να ζήσουν καλύτερες μέρες.”