Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο δρόμος για τις Ευρωοεκλογές – Τα ονόματα των υποψηφίων που “παίζουν” για το ΠΑΣΟΚ- Οι “σίγουροι” – Στόχος η 2η θέση

Published

on

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Στις 9 Ιουνίου οι Ευρωοεκλογές: Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών. Μπορεί πλέον, να ψηφίσει κανείς μέσω και της επιστολικής ψήφου, εφόσον εγγραφεί εντός της προθεσμίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

Στο ΠΑΣΟΚ, προσεγγίζουν τις ευρωοεκλογές ως ένα σημαντικό ορόσημο που θα μπορεί να περάσει το μήνυμα της παγίωσης της 2ης θέσης και ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να δηλώνει με κάθε επισημότητα πως είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας.

Φυσικά εδώ τίθεται το φλέγον ζήτημα στο οποίο αρκετοί του προεδρικού κύκλου κρατούν αποστάσεις, ενώ αρκετοί άλλοι μιλάνε ανοιχτά για αυτό: Το θέμα του ποσοστού που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες και θα δηλώνει ταυτόχρονα πέρα από τη 2η θέση, πως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη μπορεί να αποτελεί κυβερνητική εναλλακτική για την χώρα.

Σε μια περίοδο που το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη υποστεί μια μεγάλη ήττα, μια διάσπαση και όπως φαίνεται έρχεται rebrand και πολιτική επανατοποθέτηση του κόμματος με την απειλή νέων ανεξαρτοποιήσεων, θα περίμενε κανείς πως το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις θα είχε κατακτήσει με άνεση την 2η θέση και δεν θα έδινε “μάχη” με ποσοστά στατιστικού λάθους ενώ σίγουρα προβληματική είναι η πρόσφατη έρευνα της “Opinion Poll” που στην ερώτηση ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, πρώτος με τεράστια διαφορά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης που μετρά μήνες στην πολιτική σκηνή γενικότερα και τρίτος με απόσταση 1 μονάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης. . . Φυσικά οι έρευνες και οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν πυξίδα ωστόσο σίγουρα θα έπρεπε να προβληματίσουν…

Σε ό,τι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οι “σίγουροι” και όσοι “ακούγονται”

Πάμε να δούμε τους μέχρι στιγμής “σίγουρους”: Τα ονόματα που φέρονται να έχουν “κλειδώσει” είναι τα εξής: Νίκος Παπανδρέου – ο νύν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και είναι δραστήριος σε κάθε περίπτωση για να μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό του στην Ευρωβουλή.

Ανδρέας Σπυρόπουλος – ο νύν Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, “Χτίζει” το ευρωπαϊκό του προφίλ εδώ και μήνες και θα είναι υποψήφιος, ως ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη για την Ευρωβουλή. Φυσικά, θα προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την εκλογή νέου Γραμματέα σε κάθε ενδεχόμενο.

Ηλίας Κικίλιας –Εκ των βασικών συμβούλων του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και γραμματέας ανάπτυξης του κόμματος αναμένεται να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

Advertisement

Σάκης Αρναούτογλου – Ο γνωστός μετεωρολόγος, ουδέποτε έκρυψε την θέλησή του να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, άλλωστε ήταν και στις εκλογές του 2019 στην ευρωλίστα.

Φίλιππος Σαχινίδης – Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής και ήδη “οργώνει” την Ελλάδα

Έφη Κουτεντάκη – Πρώτη σε σταυρούς στις Περιφερειακές εκλογές στην Κρήτη , η μόνη γυναίκα μέχρι στιγμής που φαίνεται να έχει “κλείσει” την είσοδο της στο ευρωψηφοδέλτιο

Ποιοί “ακούγονται”

Ένα σταθερό όνομα που “παίζει” εδώ και καιρό και αποτελεί διακαή πόθο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώην Υπουργός, Γίαννης Μανιάτης ενώ σίγουρα κρούση έχει δεχτεί ο Κωστας Κατσανέβας όσο και η Ελένη Χρονοπούλου ενώ διακριτική κρούση είχε γίνει προ λίγων ημερών και στον Γ. Χατζηθεοδοσίου με τον ίδιο να αρνείται ευγενικά την ανοιχτή πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ. Η Δανάη Τσάκαλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου όπως και η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχουν ακουστεί αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα είναι υποψήφιες. Ένα άλλο όνομα το οποίο έχει ακουστεί σε ρεπορτάζ και δημοσιεύματα ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται, είναι αυτό της δημοσιογράφου, Μαρίας Αναστασοπούλου. Τέλος, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Βασίλης Σκουντής γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος, φαίνεται πως έχει δεχτεί πρόσκληση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να την αποδεχτεί.

Στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση των 42 ονομάτων που θα απαρτίζουν το «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο, με τις οριστικές υποψηφιότητες να εγκρίνονται από την Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 γυναίκες που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιουνίου, ενώ μέχρι το αργότερο τα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του με πρόσωπα από διάφορους κοινωνικούς χώρους μέχρι να καταλήξει στις τελικές του επιλογές.

Με “δοκιμασμένη” την “συνταγή Δούκα” το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει έμφαση σε εκπροσώπους επαγγελματικών κλάδων και της κοινωνίας και όχι σε εκπροσώπους “celebrities” την στιγμή που η μάχη που δίνει κρίνεται ως η πλέον κομβική για την συνέχεια. Σίγουρα σε ενδεχόμενο χαμηλότερων από το προσδοκώμενο πτήσεων, θα πυροδοτηθούν εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής…

Advertisement