“O Πολάκης και το χάος” – Γράφει ο Άγγελος Τζίτζιρας

Η μαντινάδα του νεαρού από την Κρήτη αφιερωμένη στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη

Κανονικά είναι δουλειά των κομμάτων να λύνουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα, όμως όταν αυτά επηρεάζουν όλο τον χώρο της πολιτικής, είναι δουλειά όλων μας να ασχοληθούμε με αυτά. 

Αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές, βάση των δημοσκοπήσεων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είχε πιο χαμηλά ποσοστά από αυτά του 2019. Φυσικά αυτό είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κόμματα της βουλής και λογικό, καθώς τον τελευταίο χρόνο ζούμε σε μια πανδημία, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός πολιτών να στηρίξουν το κυβερνών κόμμα.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο γιατί δεν χάνει ψήφους η ΝΔ αλλά γιατί πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να σκεφτεί ο πρόεδρος του με τον ποιο βασικό να είναι ο Πολάκης.

Ο τέως αναπληρωματικός υπουργός υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει εντάσεις και αρνητικά σχόλια προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις αρχές του 2016 όπου έλεγε σε δημοσιογράφο ‘’έπρεπε να τον χώσω 3 μέτρα κάτω από την γη’’ ή ποιος θα ξεχάσει τον κάπνισμα σε κλειστό χώρο κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου το 2019 που δικαίως εξόργισε τον τότε ευρωπαίο επίτροπο Υγείας που είπε συγκεκριμένα «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» με τον Πολάκη να απαντάει ότι θα το κόψει όποτε θέλει αυτός.

Φυσικά το χειρότερο του βουλευτή Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε φέτος, 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, όπου έβαλε τον Κολοκοτρώνη μαζί με τον Βελουχιώτη, ξεχνώντας τις ιδεολογικές ή άλλου είδους διαφορές, ενώ την ίδια ώρα κατηγόρησε την ΝΔ ως ένα κόμμα προδοτών και δωσίλογων.

Βέβαια ευτυχώς βγήκαν δημόσια κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης, ο Στέλιος Κούλογλου και ο Νίκος Μπίστης οι οποίοι άσκησαν κριτική στον τέως υφυπουργό αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πείρε αποστάσεις από αυτή την δήλωση του Πολάκη.

Βέβαια ο βουλευτής Χανίων ζώντας σε ένα δικό του κόσμο, συνεχίζει να επιμένει και να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του Κολοκοτρώνη και του Βελουχιώτη ενώ η ΝΔ είναι ένα κόμμα δωσίλογων και χουντικών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκετε σε μια αρνητική θέση τον τελευταίο καιρό με τις δημοσκοπήσεις να το δείχνουν σε χαμηλά ποσοστά. Κάποια πρόσωπα όπως ο Πολάκης και όχι μόνο δεν βοηθάνε το κόμμα αλλά το ακριβώς αντίθετο, καθώς κρατάνε μακριά τους ψηφοφόρους μολύνοντας την πολιτική συζήτηση. Εδώ δεν είναι ένα ζήτημα μικροπολιτικών συγκρούσεων αλλά σημαντικών ζητημάτων που αφοράνε όλες τις παρατάξεις. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα κόμμα που θα έχει πιθανότητες να ανέβει δημοσκοπικά και να μην είναι το κόμμα που θα μιλάει στο ακραίο ακροατήριο τότε καλό θα ήταν να διαγράψει τον Πολάκη από το κόμμα του αλλά και τα υπόλοιπα ακραία στελέχη του κόμματος.

Όσο αφορά τον Πολάκη και τους ψηφοφόρους του, καθώς είναι από την Κρήτη, του ετοίμασα την συγκεκριμένη Μαντινάδα :

                              Αν είσαι από την Κρήτη

                               Και αν είσαι νέος πάλι

                                 Κάνε μου την χάρη

                            Και πες όχι στον Πολάκη


Άγγελος Τζίτζιρας Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και Φοιτητής 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ