Ο Θρησκευτικός Εθνικισμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και… “πίσω ολοταχώς!”

Του Αρχισυντάκτη, Γαβρή Άγγελου

“Κιτς”. Η εικόνα της Παναγιάς, συμβόλων και οχημάτων του στρατού, “έντυσαν” την πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων

Ένα δυστυχές συμβάν για οποιαδήποτε χώρα νοείται πως ανήκει στο “τόξο” των δυτικών κρατών παγκοσμίως, στο “τόξο” της προόδου και του πολιτισμού. Στην εποχή που η πίστη θεωρείται φυσιολογικό να μην συμβολίζει την εθνότητα- και ορθώς συμβαίνει αυτό !- , στην εποχή των προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων και την εποχή που το να είσαι μουσουλμάνος, ινδουιστής, χριστιανός ή βουδιστής, είναι κάνει που δεν καθορίζει το εθνικό σου φρόνημα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την αστυνομοκρατία και την χειραγώγηση του Τύπου, επιδιώκει να μείνει πιστή στο συντηρητικό δόγμα της Δεξιάς, στο συντηρητικό “παραπέτασμα” της Νέας Δημοκρατίας, ένα κόμμα -κράμα μεταξύ συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων ιδεών που δείχνει πάντοτε το αληθινό της πρόσωπο, όταν “πέφτουν τα προσωπεία” που με “Λίστες Πέτσα” ντύνεται κάθε φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Δεξιά είναι Δεξιά.

Ο όρος θρησκευτικός εθνικισμός, είναι ένας όρος που απομακρύνει από την προοπτική των διαπολιτιστικών κοινωνίων του παρόντος και του μέλλοντος. Σημαίνει πως ανυψώνεις την θρησκεία και την ταυτίζεις με το έθνος δημιουργώντας κάτι υπερ-ιερό. Κάτι που αγγίζει τα όρια του φανατισμού και της απαγκίστρωσης από το άρμα της προόδου και του εκσυγχρονισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κράτους που εφαρμόζει την προπαγάνδα του θρησκευτικού εθνικισμού στις μέρες μας είναι το Ιραν και η Τουρκία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και να θέλει  να προφασίζεται την “κεντρώα πολιτική”, σε καίριες στιγμές, όπως αυτή του Πολυτεχνείου που προτίμησε την χρήση ωμής αστυνομικής βίας και υπερ-αστυνόμευσης ή όπως αυτή της διαχείρισης της πανδημίας, το καλοκαίρι, προτίμησε να κάνει χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων ή εποχιακών δημοτικών αστυνόμων ή ειδικών φρουρών , παρά να δυναμώσει το εθνικό σύστημα υγείας , προσλαμβάνοντας γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, ακολουθώντας την λογική της πάγιας πρακτικής της Δεξιάς στην χώρα μας, αυτή του “ρουσφετιού” και του “γαλονιού”.

Ένα ακόμα τρανό παράδειγμα ήταν το “ντύσιμο” με προτζέκτορα του ιστορικού κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, το κτήριο του Συντάγματος, που οι Έλληνες που το συνέγραψαν ήταν πάγια θέση τους η ανεξιθρησκεία και η ελευθερία σε κάθε της πτυχή, φωταγωγήθηκε με την Παναγία την βρεφοκρατούσα και οχήματα του στρατού. “Γροθιά” στην πρόοδο και τους προοδευτικούς πολίτες, λίγο μετά την “Γροθιά” στο στομάχι που νιώσαμε άπαντες όταν είδαμε το 2020 τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο, την Αστυνομία να επιδεικνύει “Ζήλο” σε αθώους πολίτες και τον Κ.Μητσοτάκη να “κουνά το δάχτυλο” στην Αριστερά για την ηγεμονία της σε κάθε επανάσταση… “Επανάσταση” και Δεξιά όλοι ξέρουμε πότε συνέβη στην Ελλάδα, την μαύρη 7ετία της “Χούντας” των Συνταγματαρχών, οι οποίοι είναι σίγουρο πως θα έδιναν “δαγκωτό” ψήφο εμπιστοσύνης στην υπάρχουσα κυβέρνηση.

Να συνέλθουμε. Ως κοινωνία. Ως δημοκρατικοί πολίτες. Ως σκεπτόμενοι άνθρωποι….

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ