Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: “Θέλουμε στο ΠΑΣΟΚ έναν αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ”

Published

on

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Στην ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας αναφέρει, ενώνουμε δυνάμεις για να νικήσουμε τη ΝΔ όπως κάναμε στον Δήμο Αθηναίων.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης παραμέρισε τις προσωπικές του φιλοδοξίες και συντάχτηκε με τον Χάρη Δούκα και επειδή η πολιτική είναι συμβολισμοί, αρκεί να σας αναφέρω ότι από το 2012 μέχρι και σήμερα πέρασαν τόσα χρόνια για να φτάσουμε στο 12%. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να χαμηλώνουμε τον πήχη και να συζητάμε ότι θα χρειαστούμε μερικά χρόνια ακόμα για να μπορέσει η παράταξή μας να γίνει δεύτερη και μετά πάλι από δέκα χρόνια να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ. Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε στα ίσα τη ΝΔ και μαζί με τον κόσμο να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή.

Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή και μετά θα τοποθετηθώ δημόσια. Μιλάω πάντα ανοιχτά και καθαρά. Μην ξεχνάτε ότι πρώτος εγώ έβαλα το θέμα με πολύ καθαρό τρόπο στέλνοντας θεσμικά επιστολή στον Γραμματέα του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Θα χαρώ πολύ εάν θέσουν υποψηφιότητα και ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος, να μπουν σε αυτή την εκλογική εσωκομματική διαδικασία, γιατί πρέπει να έχουμε δυνατά και ικανά στελέχη, καθώς στο τέλος της ημέρας πρέπει να έρθει κόσμος να ψηφίσει και να πιστοποιήσει ότι έχουμε μαζικότητα η οποία μπορεί να μας κάνει μεγάλο κόμμα.

Βλέπω το τελευταίο διάστημα από διάφορες πλευρές, από τη ΝΔ, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να ρίχνουν σκληρά πυρά στον Χάρη Δούκα και το κατανοώ εν μέρει, όμως τέτοια παρέμβαση με ευθείες βολές δεν την έχω ξαναδεί. Ενδεχομένως συμβαίνει αυτό γιατί τους αρέσουν ή τους βολεύουν τα ποσοστά των κομμάτων που υπάρχουν σήμερα. Και εγώ εάν ήμουν ΝΔ θα μου άρεσε να έχω δύο κόμματα αντιπολίτευσης τα οποία θα βρίσκονται στο 12% και 14%. Σήμερα όμως που έχουμε τόσα προβλήματα όπως η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια των Τραπεζών, τα τεράστια προβλήματα στο ΕΣΥ, δεν πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο που θα αντιμετωπίσει έναν ισχυρό Πρωθυπουργό;

Όταν η Φώφη Γεννηματά πήρε το ΠΑΣΟΚ στο 4% και άνοιξε τη διαδικασία εκλογής το 2017, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε υποψηφιότητα και καλά έκανε γιατί είχε τη φιλοδοξία ότι μπορεί να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ υψηλότερα. Δεν υποτιμώ κανέναν. Η Φώφη Γεννηματά πήρε το ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση και το πήγε στο 8% και ο Ανδρουλάκης από το 8% το πήγε στο 12%. Δεν γίνεται όμως να περιμένουμε άλλα δεκαπέντε χρόνια για να γίνουμε Κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε πολιτικές και πρόσωπο που θα έχει συγκεκριμένη λογική πώς θα Κυβερνάει το κόμμα του, πώς θα Κυβερνήσει τη χώρα και με ποιόν τρόπο. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Ανδρουλάκης και το λέω με καθαρό και έντιμο τρόπο.

Ο κ. Ανδρουλάκης που ήταν Ευρωβουλευτής πολύ ήταν αυτοί που έθεταν ζήτημα ότι θα ήταν στις Βρυξέλλες, παρόλα αυτά κατέβηκε στις εκλογές και ο κόσμος αποφάσισε ότι τον θέλει για Πρόεδρο. Σε λίγο θα απαγορεύσουν με νόμο στον κ. Δούκα είναι υποψήφιος.

Advertisement

Σήμερα θέλω ένα αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ και ένας από αυτούς είναι ο Χάρης Δούκας. Μπορεί να είναι και καλός Δήμαρχος και καλός υποψήφιος Πρόεδρος.

Για την εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ

Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανρουλάκης θα πάει την εκλογική διαδικασία τον Φεβρουάριο διότι γνωρίζει και ο ίδιος ότι αυτή η ημερομηνία δεν έχει καμία λογική. Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να τελειώσουν εντός του 2024. Να θυμίσω ότι στην αρχή, όταν έβγαλα την ανακοίνωση, ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε να γίνουν εκλογές το 2025. Μετά έβγαλε διαρροή για τον ερχόμενο Ιούλιο. Νομίζω ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί και να προχωρήσουν οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες εντός του 2024 ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να προσέλθει στην κάλπη και να στηρίξει τους υποψήφιους Προέδρους.

Εάν ο κ. Δούκας έχει την ικανότητα να είναι και καλός Δήμαρχος και καλός Πρόεδρος, έναν τέτοιο άνθρωπο θέλουμε.