Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: “Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.”

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη “εφ’όλης της ύλης”, παραχώρησε στο “The Socialist” και τον Άγγελο Γαβρή ο Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής και Ε’Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Κύριος Κωνσταντινόπουλος άσκησε κριτική στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάλεσε τα στελέχη της να “μιλάνε λιγότερο” ενώ ξεκαθάρισε την στάση ευθύνης που κρατά από την πρώτη στιγμή το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στην Πανδημική κρίση τονίζοντας με σαφήνεια πως “ούτε ΝΔ είμαστε , ούτε ΣΥΡΙΖΑ”.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ και τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν τα εσωκομματικά ζητήματα, αφού, αντί να δώσουν έκταση ή να “ασχοληθούν” με τις προτάσεις του κόμματος, ασχολούνται με ζητήματα όπως η αλλαγή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, ενώ ταυτόχρονα, συμπλήρωσε πως “αυτό που συμβαίνει στην πρωινή ενημερωτική ζώνη είναι απαράδεκτο” αφού όπως ο ίδιος ο Κος Κωνσταντινόπουλος ανέφερε “καυστικά” “ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά” στο φως της δημοσιότητας – “ο πλουραλισμός στα καλύτερά του”.

Σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά και την ανάγκη σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ο Κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη για την δημιουργία ενός “Εθνικού Μετώπου” και υπενθύμισε πως το Κίνημα Αλλαγής ζητά από την πρώτη στιγμή την σύγκληση του Συμβουλίου, μα η κυβέρνηση “κωφεύει”.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα “Εσωκομματικά” σενάρια υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του κόμματος αφού τόνισε πως “Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ” και πως στην “μάχη για ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές, η παράταξη μας χρειάζεται όλους.”

Αναλυτικά η Συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά την ομιλία του στην ημερίδα για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων, που διοργάνωσε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Τρίτη 4 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

  • Kύριε Κωνσταντινόπουλε συμπληρώνουμε 1 μήνα από την έλευση των εμβολίων στην χώρα μας. Μόλις το 0,82% έχει εμβολιασθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μιλά ανοιχτά για 2εκατ. εμβολιασμούς μέχρι τον Μάρτιο. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Πως αξιολογείτε το “σχέδιο Ελευθερία”; 

Νομίζω ότι θα το ευχόμασταν όλοι! Το θεωρώ ακατόρθωτο λόγω του ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να εξασφαλίσει αυτό τον αριθμό των εμβολίων. Παρά τις δυσκολίες η Ευρώπη έδειξε μια «αλληλεγγύη» μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών σε αυτό το αγαθό.

Νομίζω απλώς ότι χρειάζεται να μιλάνε…λιγότερο στην Κυβέρνηση!

  • Εισαγγελική  έρευνα έχει διαταχθεί σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην διασπορά του ιού και την τραγική κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, ποια η απόψη σας για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση; Ποιά η άποψή σας για την στάση της αντιπολίτευσης; 

Δύσκολη εξίσωση! Το Κίνημα Αλλαγής, στηρίζει, όχι a la carte, τις αποφάσεις της ομάδας ειδικών, αλλά σταθερά και διαχρονικά. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ που οι βουλευτές Θεσσαλονίκης έλεγαν ότι θα είναι καταστροφή το κλείσιμο της εστίασης και μετά το ακριβώς αντίθετο!  Ούτε ΝΔ είμαστε που μας είπε εκ των υστέρων ότι το έκανε για την «πίστη». 

Σε κάθε περίπτωση την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση∙ αυτή παίρνει τις τελικές αποφάσεις.

  • Το Κίνημα Αλλαγής, έχει βρεθεί στο “κέντρο της δημοσιότητας” για τους “λάθος λόγους”, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος και την ηγεσία να μιλά για “δάκτυλο Μαξίμου”. Ο λόγος για την απομάκρυνση από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, του Κου Ανδρέα Λοβέρδου, ποια η άποψή σας; Συμφωνείτε πως “πίσω από τις αντιδράσεις κρύβεται το Μαξίμου”;

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν κατά περίπτωση και λανθασμένα, να μεγεθύνουν  διάφορα γεγονότα. Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική των ΜΜΕ που στηρίζουν είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με εμάς αποκλείουν την δημοτικότητα των προτάσεων και των θέσεων μας και δίνουν βάρος μόνο στα «εσωκομματικά». Θα πορευτούμε ενωμένοι, με τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις∙ που αποτέλεσαν διαχρονικά τον πλούτο του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως αυτό που συμβαίνει στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, είναι απαράδεκτο. Καλεσμένοι είναι: Βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ένας δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και ένας που στηρίζει ΝΔ. Ο πλουραλισμός στα καλύτερά του!

  • Το άνοιγμα της αγοράς ξεκίνησε, βιαστικά, όπως και το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση μιλά για “επιτυχία” ενώ οι εργαζόμενοι και οι μαγαζάτορες ανησυχούν για το “αύριο”, ποια είναι η αλήθεια; Πως μπορεί να στηριχθεί η οικονομία και να μείνει όρθια η κοινωνία; 

Η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με την επίκαιρη επερώτηση που καταθέσαμε ως Κίνημα Αλλαγής, αποτέλεσε ένα παράδειγμα ουσιαστικής αντιπολίτευσης. Ένα μόνο δείγμα της κριτικής που ασκούμε, μια κοστολογημένη και ολοκληρωμένη πρόταση.

Ακούσατε τίποτα από τα ΜΜΕ; ΟΧΙ. Εύχομαι οι πολίτες, να παρακολούθησαν τον διάλογο από το Κανάλι της Βουλής!

 

  • Σε έναν διάλογο με την Τουρκία, ποιες πρέπει να είναι οι “κόκκινες γραμμές”, πρέπει να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; 

Εδώ και πολύ καιρό το Κίνημα Αλλαγής ζητά να γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αυτό πρέπει να γίνει αν η Ελλάδα πρόκειται να αλλάξει την εθνική της στρατηγική. Η ανάγκη αλλαγής εθνικής στρατηγικής σημαίνει προετοιμασία και συμφωνία ή ομοφωνία των πολιτικών δυνάμεων. Άρα, ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένο, εβδομάδες προετοιμασμένο πριν τελικά αυτό γίνει. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει μια τέτοια προετοιμασία, πέραν των ενημερώσεων που κάνει ο Υπουργός στα πολιτικά κόμματα.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο 

  • Πολύς λόγος γίνεται με τα περί “Προοδευτικής διακυβέρνησης” με τον κόσμο να αντιδρά σε ενδεχόμενο συνεργασιών και να προκύπτει ξανά ζήτημα επαναφοράς του ονόματος ΠΑΣΟΚ αντί του Κινήματος Αλλαγής, ποια είναι θέση σας; Πως μπορεί η Προοδευτική παράταξη να ξαναγίνει πρωταγωνιστής; 

Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Να είστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε το ίδιο. Όποιος ψήφισε Κίνημα Αλλαγής θα είδε πάνω στο ψηφοδέλτιο τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Όποιοι πιστεύουν ότι μείναμε στα «πέτρινα» χρόνια του ΠΑΣΟΚ για να διαπραγματευτούμε μια καρέκλα, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Το ηθικό πλεονέκτημα είναι το παράδειγμά μας και όχι τα λόγια μας. Οι διαδικασίες του φθινοπώρου θα είναι η αρχή για το μέλλον της παράταξης.

  • Τέλος, το 2021 φαίνεται πως θα είναι έτος έντονων πολιτικών εξελίξεων μεταξύ των οποίων και οι εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής, είναι στις σκέψεις σας ενδεχόμενο δικής σας υποψηφιότητας; 

Όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το μέλλον της παράταξής μας.

Σε αυτή την κρίσιμη φάση δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος υποψήφιος για να είναι παρών στις εξελίξεις. Η παράταξη, μας χρειάζεται όλους, μαζί, την επόμενη μέρα.

Αν καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να προσεγγίσουμε τους πολίτες, το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό. Υπάρχει αναμονή και διάθεση, εμάς περιμένουν.

 

Διαφήμιση