Οι αριθμοί της Εστίασης -Αλήθειες και Ψέματα!

Η “Πρωτοβουλία για την Εστίαση Θεσσαλονίκης” εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Γρ.Τύπου παρουσιάζοντας αναλυτικά σε έναν πίνακα, τα “ψέματα” και τις “Αλήθειες” στον κλάδο της Εστίασης!

ΨΕΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
Η εστίαση διατήρησε το τζίρο της το 2020.        Η εστίαση έχασε το 38% του τζίρου της και υπολειτούργησε με ζημιά το 2020.
Η εστίαση υποστηρίχτηκε με ρευστότητα περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο.     Συνολικά από τις επιστρεπτέες προκαταβολές έχουν δοθεί 815 εκατ. Ευρώ, από τα συνολικά  6,8 δις (12%), σε περίπου 64.000 επιχειρήσεις εστίασης.
Μείωση ΦΠΑ στο 13%. Προσωρινή μείωση στα ροφήματα και τον καφέ στο 13% (προεκλογική δέσμευση) και ενώ τα καταστήματα είναι κλειστά με μηδενικούς τζίρους. 
Κάλυψη παγίων.        Κάλυψη ενοικίων Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Οι υπόλοιποι μήνες, κάλυψη του 40% ή καθόλου. Όλα τα υπόλοιπα  πάγια χρεώθηκαν κανονικά σε χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης.
Χρηματοδότηση –ΤΕΠΙΧ.    Μηδενική πρόσβαση του κλάδου στον τραπεζικό δανεισμό.
Προγράμματα ΕΣΠΑ.        Αποκλεισμός χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης από ευρωπαϊκούς πόρους, λόγω κακής δομής των προγραμμάτων όλων των περιφερειών. Διάθεση 60 εκ. για πρόγραμμα θερμαντικών σωμάτων σε κλειστά μαγαζιά με ελάχιστη απορρόφηση.
Η Επιστρεπτέα 6 θα στηρίξει την εστίαση. Η Επιστρεπτέα 6, άφησε εκτός χρηματοδότησης χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης ενώ ενίσχυσε με λιγότερα ποσά και από την αποζημίωση ειδικού σκοπού επιχειρηματίες.
Εισφορές ΕΦΚΑ. Όλοι οι επιχειρηματίες της εστίασης αντιμετωπίστηκαν ως πολίτες ειδικής κατηγορίας αφού χρεώθηκαν ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που υπολειτουργούσαν αλλά και για αυτούς που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή.

 

Δείτε το σχετικό Video 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ