Οικονομικά μέτρα: Ανύπαρκτη η στήριξη επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων

Aκόμα μια φορά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφήνονται στο “έλεος” της πανδημικής κρίσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Οικονομικά μέτρα: Ανύπαρκτη η στήριξη επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων – Η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

Για μία ακόμη φορά, τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων αποδεικνύονται αποσπασματικά και ελλειμματικά, ιδίως υπό το πρίσμα του νέου lockdown που «παγώνει» την οικονομική δραστηριότητα και νεκρώνει την αγορά. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιστήμονες δεν θα τύχουν καμίας στήριξης, πλην της μείωσης ενοικίου στους πληττόμενους κλάδους. Ενώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή – η οποία παραμένει άγνωστο πότε θα χορηγηθεί – δεν συνοδεύεται από μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας όταν ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις από ΦΠΑ και ρυθμίσεις, η κυβέρνηση απλώς κλωτσάει το τενεκεδάκι πιο πέρα: παρατείνει τις προθεσμίες πληρωμής έως τις 30.4.2021, δίχως όμως να λαμβάνει υπόψη της ότι όλοι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες θα εργαστούν με μειωμένους ή και ανύπαρκτους τζίρους. Την ίδια στιγμή, δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για τις τρέχουσες υποχρεώσεις του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος ή των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες είναι άμεσα απαιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ