ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Τσίπρα στο “Thessaloniki Helexpo Forum”: Ο Κος Μητσοτάκης οφείλει μια συγγνώμη στους Θεσσαλονικείς και τους κατοίκους της Β.Ελλάδας”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υποβάθμιση της συμπρωτεύουσας και την οικονομική κατάσταση της χώρας σήμερα:

“Είναι λίγο αμήχανο πράγματι να απευθύνεται κανείς στο Βελλίδειο, στο συνεδριακό κέντρο σε τόσο λιγοστό κοινό. Είχαμε συνηθίσει βεβαίως τη μεγάλη σημασία αυτών των παρεμβάσεων στη Θεσσαλονίκη. Είναι λίγο αμήχανο να μιλάει κανείς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, χωρίς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

 

Η έκθεση λείπει φέτος από την πόλη.

Φοβάμαι όμως ότι δεν είναι μόνο η ΔΕΘ που λείπει φέτος από την πόλη.

 

Ένα χρόνο τώρα αυτοί που  έταξαν σχεδόν τα πάντα στην πόλη αυτή, την απαξιώνουν τελικά με συστηματικό τρόπο για μια ακόμη φορά.

 

Πριν δυο χρόνια, όχι τυχαία, μιλούσαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη από το βήμα της ΔΕΘ για τη Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα των Βαλκανίων. 

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, δυστυχώς, την επανέφερε στο γνώριμό της ρόλο. Την έκανε πάλι να μοιάζει με αποπαίδι των Αθηνών.

 

Τη Θεσσαλονίκη που για μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα, ένα σημείο αναφοράς.

 

Γιατί όση ζημιά και αν προκαλέσουν αυτοί που στην πόλη σας τελικά βλέπουν μόνο πελατεία και ψήφους, εμείς βάλαμε τις βάσεις για να γίνει η Θεσσαλονίκη αυτό που της αρμόζει. 

 

Από την επένδυση στο Λιμάνι, το εμπορευματικό κεντρο Γκόνου, το Μετρό, τις επεκτάσεις του στις δυτικές συνοικίες, εως τη Νέα Τούμπα, τις κοινωνικές υποδομές, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το μουσείο Ολοκαυτώματος, τη Σιδηροδρομική Εγνατία, τα μητροπολιτικά πάρκα Παύλου Μελα και Κόδρα, το Διεθνές  Πανεπιστήμιο, την αναβάθμιση της Αλεξανδρειας Ζώνης Καινοτομιας, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και τόσα άλλα.

 

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τα ξέρουν.

Ξέρουν και ήδη κρίνουν και συγκρίνουν.

 

Ίσως όμως το πιο σημαντικό, που γνωρίζουν πια, όχι μόνο όλοι οι Θεσσαλονικείς, όλοι οι Μακεδόνες, αλλά όλοι οι Έλληνες, είναι το μέγεθος της εξαπάτησης που εξύφανε ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, στην πόλη σας και στη χώρα. 

 

Όταν λύσαμε – όπως επέβαλαν τα συμφέροντα της χώρας μας – τη χρόνια εκκρεμότητα με τους βόρειους γείτονες μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, επέλεξαν να σηκώσουν τη χώρα στο πόδι.

 

Σήμερα, τους παινεύει ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας για την πιστή τήρηση της Συμφωνίας από μέρους τους.

 

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο τον συναντάει εκεί που έλεγε ότι δεν θα τον συναντούσε ποτέ, αλλά δίνει και μάχες για την εφαρμογή της Συμφωνίας. 

 

Εγώ καλωσορίζω την μετατόπιση του κ. Μητσοτάκη, γιατί εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

 

                Οφείλει  όμως μία συγγνώμη. 

Οφείλει μια συγγνώμη όχι σε εμάς, αλλά σε κάθε Μακεδόνα, σε κάθε Έλληνα που εξαπάτησε. 

Μία συγγνώμη που κραύγαζε ότι δήθεν πούλησα τη Μακεδονία για να πάρω τις συντάξεις. 

 

Μία συγγνώμη που έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και γέμισε τους Έλληνες με ψέμα, μίσος και διχασμό, παραποιώντας την ιστορία, την ίδια τη συμφωνία, αλλά και την εθνική γραμμή που χαράχθηκε και από τη δική του παράταξη. 

Στη συνέχεια, ο Κος Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Μακεδονικό ζήτημα μα και στην αρχή της ύφεσης:

 

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, δυστυχώς, δεν εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό μόνο στο Μακεδονικό, αλλά και σε όσα του έταξαν για την οικονομία.

 Υποσχέθηκαν περισσότερες δουλειές και μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Και πριν καν μας συναντήσει η πανδημία, έφεραν τη χώρα στην ύφεση.

Στο τέταρτο τρίμηνο του ΄19 και στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.”