Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oργή Κατρίνη για την ” «γαλάζια μονταζιέρα» επί τω έργω…” – Η παρέμβαση από Ν.Ε ΚΙΝΑΛ Χίου που εκθέτει τον Μηταράκη

Published

on

Η απάντηση Μ.Κατρίνη: 

Η αποστροφή μου ότι «ο κ.Μηταράκης θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα με μετρήσιμους δείκτες», αναφερόμενος στην μείωση των προσφυγικών ροών (που ανεξάρτητα από τους όποιους λόγους, είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει επί της θητείας του συγκεκριμένου υπουργού) μεταφράστηκε σε «εύσημα Κατρίνη σε Μηταράκη» αναπαραγόμενη με ανεξήγητη ταχύτητα και ένταση τόσο σε κεντρικά ΜΜΕ όσο και σε ΜΜΕ του Βορείου Αιγαίου.
Βέβαια, τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ δεν ανέφεραν τη συνέχεια της τοποθέτησής μου όπου καλούσα τον υπουργο Μετανάστευσης & Ασύλου να συζητήσει με την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση το θέμα των σχεδιαζόμενων υπερδομών, όπου παρατηρείται έντονη διαφωνία.
Διαφωνία που εξέφρασε σύσσωμη η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Βορείου Αιγαίου σε συνάντηση που είχε με την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής πριν 4 ημέρες.
Επιπλέον, τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ δεν ανέφεραν την αποστροφή μου προς την κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο αποκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προς την ενδοχώρα, το οποίο έχει εξαγγελθεί εδώ και 2 χρόνια, αλλά μάλλον εγκαταλείπεται, αν κρίνει κανείς και από την επιλογή δημιουργίας υπερδομών.
Κατανοώ την ανάγκη κάποιων να παρουσιάζουν «καλές ειδήσεις» στην τοπική τους κοινωνία, ιδιαίτερα όταν η τοπική κοινωνία τους δείχνει όλο και περισότερο την πλάτη της.
Δεν κατανοώ, όμως, την απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να προσαρμόσουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις στις δικές τους προσωπικές, πολιτικές αγωνίες.
Φαίνεται, ότι κάποιοι θεωρούν ότι όλα προσφέρονται για μικροπολιτική χρήση (όπως άλλωστε και τα τριχίλιαρα στην πατρίδα μου το 2007, με βάση την κυνική ομολογία Δούκα).
Ευχαριστώ θερμά τους φίλους μου στη Χίο που μου το υπενθύμισαν.

 

Η Παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ Χίου:

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση και ο υπουργός κύριος Μηταράκης πέρασαν στα μουλωχτά δύο τροπολογίες δείχνοντας για άλλη μια φορά την εμμονή τους για δημιουργία υπερδομών στα ακριτικά μας νησιά.
Η μία έχει σκοπό να παρακαμφθούν τα όποια περιβαλλοντολογικά ζητήματα που σχετίζονται με την σχεδιαζόμενη υπερδομή στη θέση Βάστρια και η άλλη δίνει παράταση ενός έτους στη ΒΙΑΛ.
Το Κίνημα Αλλαγής, στα πλαίσια της θέσης μας που έχει διαμορφωθεί από το 2015, καταψήφισε και τις δύο.
Η θέση μας αυτή, που δίνει πραγματικές λύσεις στο ζήτημα του Προσφυγικού-μεταναστευτικού, αντιτίθεται ξεκάθαρα τόσο στην απαράδεκτη πολιτική που εφάρμοσε το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην τραγική πολιτική της Ν.Δ.
Εξάλλου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του τομέα μετανάστευσης του κόμματός μας με επικεφαλής τον βουλευτή επικρατείας κ. Γιώργο Καμίνη με εντεταλμένη αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κύριο Κώστα Μουτζούρη.
Σε αυτήν διαπιστώθηκε συμφωνία στόχων αλλά και παραδοχή ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιτίθενται στην πολιτική της Ν.Δ.
Ο κ. Μηταράκης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες και τα αδιεξοδα του, χθες πήρε ένα κομμάτι από την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη και “έκοψε” το υπόλοιπο διοχετευοντας το σε προσφιλή ΜΜΕ ως απόδειξη-παραδοχή των σχεδόν ανύπαρκτων επιτυχιών του.
Ακολουθώντας κατά πόδας και σχεδόν ταυτόχρονα, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης μας εγκαλεί για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Θυμίζουμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί καθώς πριν από ένα μήνα περίπου και την ώρα που σύσσωμο το νησί αντιστεκόταν στην έλευση του “Πελαγίτη”, εκείνος σε συνέντευξη συμφωνούσε με τη Ν.Δ. για τα ΠΡΟΚΕΚΑ. Συστήνουμε στον κύριο Μιχαηλίδη , ο οποίος μάλλον βλέπει με τρόμο την άνοδο του Κινήματος  Αλλαγής και την πιθανότητα το κόμμα μας με τη στήριξη του χιακού λαού να καταλάβει την τοπική έδρα, να έχει περισσότερη ψυχραιμία και να μην παίζει το παιχνίδι του κ. Μηταράκη.
Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα και διαμηνύουμε στον κύριο Μηταράκη ότι όσο και να προσπαθεί να θολώνει τα νερά, να στρεβλώνει τις τοποθετήσεις μας και να διοργανώνει προπαγανδιστικές φιέστες, τόσο εμείς θα αναδεικνύουμε την αληθεια και θα συστρατευόμαστε με την κοινωνία απέναντι στις καταστροφικές του πολιτικές.