Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Δουδωνής: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει ξανά την ομαλότητα στο πολιτικό σύστημα

Published

on

Καλεσμένος του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ήταν σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Ερωτηθείς, αρχικά, για τους λόγους για τους οποίους που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Δουδωνής ξεκαθάρισε ότι «πάντοτε ανήκα σε αυτόν τον χώρο, διότι πιστεύω στη ρύθμιση, στην παρέμβαση και στον έλεγχο στην αγορά. Η διαίσθησή μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί, εάν ενισχυθεί σημαντικά, να φέρει ξανά την ομαλότητα στη χώρα».

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι το πολιτικό σκηνικό της χώρας «έχει φυγοκεντριστεί, καθώς, από τη μία, έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ αρνητικό θεσμικό μπαράζ όταν ήταν κυβέρνηση -δεν γεννήθηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ- και από την άλλη μία Κυβέρνηση που πηγαίνει προς μία κατεύθυνση ενός ανελεύθερου φιλελευθερισμού, μιας παγκόσμιας πατέντας».

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, το ζήτημα των υποκλοπών, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Δουδωνής έκανε λόγο για «καταχρηστική επίκληση του απορρήτου από την Κυβέρνηση, με σκοπό να θολώσει τα νερά για να αποφύγει το ευρωπαϊκό χαστούκι, γεγονός προβληματικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι δεν προσήλθαν για κατάθεση οι επιχειρηματίες Λαβράνος και Μπίτζιος, τονίζοντας ότι «είδα μάλιστα ότι η πλειοψηφία, και μάλιστα ο κ. Καραγκούνης, είπε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν Κυβέρνηση δεν είχε καλέσει μάρτυρα για την περίπτωση Καμένου. Δηλαδή, εδώ μιλάμε για έναν αγώνα για το ποιος είναι χειρότερος, η Κυβέρνηση ή η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτό. Είναι κρίμα να βλέπουμε μία τέτοια διολίσθηση του πολιτικού λόγου».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Δουδωνής επισήμανε ότι «εμείς προσπαθούμε, παρά το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση ξεκίνησε με την παράνομη παρακολούθηση του προέδρου μας, να είμαστε θεσμικοί, σοβαροί και να έχουμε πρόταση, πρόγραμμα και κρίση πάνω σε όσα συμβαίνουν. Δεν μένουμε στο προσωπικό, μένουμε σε αυτό που αφορά σε όλους τους πολίτες γιατί αγγίζει τον καθένα».

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, με τον Παναγιώτη Δουδωνή να εκτιμά ότι «υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου το οποίο ψήφισε ΝΔ και τώρα έχει κινηθεί προς μία αδιευκρίνιστη ψήφο. Και υπάρχει και ένα κομμάτι του κέντρου που δεν είναι κοντά στη δική μας ιδεολογία, αλλά επειδή είναι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι η εξουσία χρειάζεται έλεγχο. Και αυτήν τη στιγμή η εξουσία της ΝΔ δείχνει μία εικόνα ανέλεγκτη και άρα ανεξέλεγκτη, γι’ αυτό και τείνουν προς το ΠΑΣΟΚ».

Advertisement

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ρωτήθηκε, στο περιθώριο της πολιτικής συζήτησης, για το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «αργά ή γρήγορα, θα έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις». Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι «πρόκειται για μία υπόθεση την οποία ανέδειξε προσωπικά η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Νομίζουμε ότι το αίτημα επιστροφής των γλυπτών υπήρχε πάντοτε, αλλά δεν ήταν καθόλου αυτονόητο».

Advertisement