Π.Γερούλανος: Οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέα χρεοκοπία

Στον Yellow Radio 101,7 FM της Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τσακίρη βρέθηκε ο Παύλος Γερουλάνος όπου μίλησε για την ακρίβεια ,τις Γαλλικές Εκλογές αλλά και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Τα βασικά σημεία της εμφάνισης του:

-Τα μηνύματα της ακρίβειας ήταν εκεί από τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση δεν τα πήρε και έχασε πολύτιμο χρόνο καθώς όλοι έλεγαν πως θα είναι κάτι παροδικό.

-Οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέα χρεοκοπία. Το φωνάζω αυτό εδώ και έναν χρόνο. Έτσι όπως λειτουργεί το κράτος, δεν μπορεί να αντέξει τα χρέη τα οποία έχει μαζέψει. Δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες προστασίας των χαμηλότερων στρωμάτων.

-Η κυβέρνηση αυτή ένα πράγμα το οποίο δεν έχει κάνει καθόλου, είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρύθμιση δεν είναι η δυνατότητά μου να συμπληρώνω μία αίτηση στο διαδίκτυο. Μεταρρύθμιση σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη ανασφάλεια, ένα κράτος το οποίο κοιτάει να σε βοηθήσει και όχι να είναι μονίμως απέναντι σου.

 

-Στη Γαλλία, ο μεγάλος νικητής ήταν το κόμμα της αποχής. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση, πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα και η δημοκρατία όπως την έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη της κοινωνίας, ζητάει κάτι άλλο. Είναι η ώρα να σκεφτούμε την πολιτική αλλιώς, πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την πολιτική με όρους εξουσίας και να αρχίσουμε να την σκεφτόμαστε με όρους υπηρεσιών. Να νιώθει ο πολίτης δηλαδή ότι αυτό που θέλει να κάνει, μπορεί να το κάνει.

 

-Μετεκλογικά, μία συνεργασία «πατερίτσα» μόνο για να πάρουν κάποιοι από εμάς υπουργεία, είναι λάθος. Μία συνεργασία όμως σε προγραμματική βάση, για να λυθούν ο παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που θα αφήσει την Ελλάδα καλύτερη για τα παιδιά μας θα την έκανα με οποιονδήποτε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ