Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Βλάχος για 1 χρόνο από την Δίκη της Χρυσής Αυγής: “Για εμάς, δεν χωράνε μισόλογα ούτε αστερίσκοι!”

Published

on

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, σχολίασε στο σχετικό αφιέρωμα του “Vice” τα εξής:


«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, τα φαινόμενα στην Σταυρούπολη και τον Εύοσμο δείχνουν ότι το αυγό του φιδιού υπάρχει και επωάζεται ακόμη και μέσα στα δημόσια σχολεία. Όπως και πριν χρόνια στον Πειραιά, η μισαλλόδοξη ατζέντα των νεοναζί βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε γειτονιές της εργατιάς, όπως η Δυτική Θεσσαλονίκη. Και αντί αμέσως να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά μας και ομόθυμα όλα τα κόμματα να καταδικάσουμε το φαινόμενο, η Κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να μας θυμίσει ότι διατηρεί προνομιακή σχέση με την Ακροδεξιά και κλείνει το μάτι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, όπως άλλωστε έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Ακόμη χειρότερα, ο υφυπουργός Παιδείας, αλλά και ο γνωστός για το παρελθόν του, υπουργός Εσωτερικών, κ. Βορίδης ανέσυραν την θεωρία των δύο άκρων περί κόκκινης και μαύρης φασιστικής βίας, προσπαθώντας να ακυρώσουν την αντιφασιστική διαμαρτυρία και να μας γυρίσουν 75 χρόνια πίσω, στην ρητορεία του εμφυλίου.

Για εμάς, δεν χωράνε μισόλογα ούτε αστερίσκοι, όταν τα στοιχεία της Αστυνομίας αναφέρονται σε 98 προσαγωγές και 9 συλλήψεις (στην Δ. Θεσσαλονίκη) αποκλειστικά από τον ακροδεξιό και νεοναζιστικό χώρο. Η φυλάκιση της Χρυσής Αυγής δεν θα τερματίσει το φαινόμενο, όσο η κουλτούρα της ακροδεξιάς κυκλοφορεί ελεύθερη και μάλιστα, με κυβερνητική νομιμοποίηση ή ‘στραβά μάτια’. Όπως είχαμε προτείνει και φέρει στη Βουλή τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές είναι προτεραιότητα. Όπως και αναγκαία είναι η υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη που καταπιέζεται, διώκεται, περιθωριοποιείται, ιδιαίτερα μέσα στον περιορισμό της πανδημίας. Ταυτόχρονα, χρειάζεται ένα εθνικό πρόγραμμα για την δημοκρατική παιδεία στα σχολεία, ώστε οι μαθητές από μικρή ηλικία να μαθαίνουν τις αξίες του διαλόγου, της ανεκτικότητας, της συμμετοχής, της διαφορετικότητας. Μόνο έτσι και σε βάθος χρόνου, θα κόψουμε τις ρίζες από τα στερεότυπα που μολύνουν την συνύπαρξη και την ισότητα.»

Advertisement