«Παλεύαμε με τα θηρία και μας πέταγαν πέτρες από τις κερκίδες»: Ο Γιώργος.Α. Παπανδρέου στην ΕΡΤ

O πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην ΕΡΤ και τη Βάλια Πετούρη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στον κορονοϊό και τόνισε ότι «όλος ο κόσμος έζησε τις ίδιες εμπειρίες, Συγκινητικές στιγμές. Πέρασε το μήνυμα ότι όλοι έχουμε κοινή μοίρα. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη έχασα έναν στενό μου φίλο. Δικό μου και του πατέρα μου. Τον Αντώνη Κρεμαστινό».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε, όμως, και στην τεχνολογία, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος είναι υπέρμαχος της χρήσης της τεχνολογίας όπως άλλωστε έχει αποδείξει τόσο ως Υπουργός όσο και ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας απο το 2009-20011 φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα όπως η ψηφιακή διακυβέρνηση, το e-school κ.α, αν και θα έπρεπε να μπουν κάποιοι ρυθμιστικοί κανόνες. «Είναι πρόκληση των δημοκρατικών δυνάμεων και στην Ευρώπη να δούμε ποιες είναι οι ηθικές αξίες. Θέλουμε να πάμε σε μία τεχνολογία- αστυνομία που θα παρακολουθεί τον πολίτη, ή θέλουμε να πάμε σε μία τεχνολογία που θα βοηθά το κράτος στην υγεία, την παιδεία, την εργασία; Αυτά είναι τα μεγάλη διλήμματα». 

Αναφερόμενος στην Κομισιόν, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «είναι η ώρα της Ευρώπης, αρά είναι η ώρα να αλλάξει η Ευρώπη. Από μία Ευρώπη που ουσιαστικά έριχνε όλο το βάρος στην ενιαία αγορά, να πάμε σε μία Ευρώπη και κοινωνική και αλληλέγγυα, που θα είναι και ισχυρή. Όταν στηριχτούν το σύστημα Υγείας και Παιδείας, όλο το σύστημα θα βοηθηθεί».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μίλησε και για τον Τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι τουρισμό θέλουμε. «Μήπως αντί στον τομέα της διασκέδασης να πάμε στον τομέα της ευζωΐας, ή της Παιδείας, γιατί δεν φέρνουμε φοιτητές αντί να διώχνουμε…» 

Ο πρώην πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. «Θα ήταν άκυρο μέσα στην πανδημία του κορονοϊού και αυτής της ύφεσης να πάμε σε εκλογές», είπε και συνέχισε αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής: «Με μεγάλη παράδοση από το ΠΑΣΟΚ ήμασταν η δύναμη της αλλαγής. Με τα λάθη μας και όταν μπήκα στο σύστημα χάσαμε τη ψυχή μας, αλλά είμαστε η παράταξη που έκανε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα. Και θα μπούμε πάλι μπροστά Είμαστε σε μία στιγμή ανασυγκρότησης, κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα. Σήμερα αναδεικνύεται πόσο σωστές ήταν η αξίες μας και οι θέσεις μας σε σχέση με τα σύγχρονα δεδομένα. Να ανοίξουμε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Μέσα σε αυτές δεν βάζω την ΝΔ. Πάντα ήμουν υπέρ των συνεργασιών. Παλεύαμε με τα θηρία και μας πέταγαν πέτρες από τις κερκίδες».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΡΤ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ