Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Δουδωνής: «Δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνιστά αναίρεση της βούλησης του λαού»

Published

on

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της μετανάστευσης και της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Δουδωνής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ βλέπουμε πάλι μια τοξικότητα επί σκοπού, γιατί πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Εγώ, καταρχάς, θα σας ξεκινήσω – αναγκαία πρέπει να την κάνω την αναφορά – από το γεγονός ότι ο πρώτος ο οποίος ξεκίνησε τον φράχτη του Έβρου είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Και τότε έλεγε η μεν Νέα Δημοκρατία ότι είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μνημόνια – γιατί ήταν στην αντιμνημονιακή φάση – ο δε ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε για “τείχος της ντροπής”. Όμως, δείτε πως έχει ξεδιπλωθεί απ’ τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα το ζήτημα. Έγινε ένα έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο όπου δεν υιοθετήθηκε η πρόταση για να κατασκευαστεί με ευρωπαϊκά χρήματα ο φράχτης και τα σύνορα στο εσωτερικό της Ευρώπης. Μετά ήρθε το Ευρωκοινοβούλιο με μια τροπολογία να υιοθετήσει την πρόταση αυτή. Όμως, μέσα στην τροπολογία λέει και κάποια άλλα πράγματα. Δηλαδή μιλάει για την αναθεώρηση του Δουβλίνου, που δίνει όλο το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής. Κι εγώ ρωτώ: Τι έχει κάνει η κυβέρνηση στο επίπεδο του Συμβουλίου και το επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου και της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας για να προχωρήσει αυτό;».

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της χρηματοδότησης του φράχτη, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού τόνισε: «Ο φράχτης πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς. Είναι κάτι που ξεκινήσαμε εμείς. Υπάρχουν σημεία τα οποία μένουν ακόμα αφύλακτα. Πρέπει να προχωρήσει».

Σχετικά με τις μετεκλεγικές συνεργασίες ο Παναγιώτης Δουδωνής απάντησε: «Άκουσα πάλι τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στον κ. Βαρουφάκη. Προφανώς θέλει να στήσει ένα αφήγημα, το οποίο εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του και πρέπει – για να υπηρετηθεί – να έχει και μεγάλες δόσεις παραπληροφόρησης και fake news.
Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα ότι με τον κ. Βαρουφάκη δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε, γιατί είναι ένας οπαδός της δραχμής, έχει παίξει με αυτό κι έχει οδηγήσει σ’ ένα μνημόνιο».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και κληθείς να απαντήσει αν βλέπει ως ορατό το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή με βάση τις μετρήσεις, ο κ. Δουδωνής είπε: «Πιστεύω ότι από την πρώτη Κυριακή, αν κάνετε και την αναγωγή των αναποφάσιστων, κυβέρνηση θα μπορεί να προκύπτει. Σας το λέω ως εκτίμηση και νομίζω και βεβαιότητα, μεταξύ κάποιων κομμάτων. Ο μαγικός αριθμός 151 θα υπάρχει. Μεταξύ δύο κομμάτων, σε αυτό αναφέρομαι. Εμείς, λοιπόν, λέμε δύο πράγματα, δύο προϋποθέσεις. Το πρώτο είναι η τήρηση του προγράμματός μας σε ένα σημαντικό βαθμό, γιατί πρέπει να επιτευχθεί μια προγραμματική συμφωνία, ξέρετε έτσι συμβαίνει στην Ευρώπη. Και το δεύτερο είναι ότι δεν μπορούν αυτή την προγραμματική συμφωνία να την υπηρετήσουν οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας που έχουν δοκιμαστεί και θα έχουν αποδοκιμαστεί και επίσης έχουν αποτύχει. Και είναι και τοξικοί».

«Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει τη σταθερότητα στη χώρα σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό. Λέει ότι θα συνεργαστεί. Όμως, οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας εκφράζουν συγκεκριμένες ιδεολογικές θέσεις όπως και τοποθετήσεις σε σχέση με τη διαχείριση του κράτους» ανάφερε και πρόσθεσε ότι «ο τρόπος που έχει διαχειριστεί το κράτος ο κ. Μητσοτάκης με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις, ο τρόπος που έχει διαχειριστεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καταλαβαίνετε ότι εδώ θέλουν κομπάρσους για να κάνουν του κεφαλιού τους».

«Άκουσα τον κ. Ρουσόπουλο να λέει “τι πιο δημοκρατικό από εκλογές”. Κάθε εκλογική αναμέτρηση κ. Ρουσόπουλε συνιστά αναίρεση της προηγούμενης βούλησης του λαού. Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι σα να λες “δεν τα είπατε καλά, να τα ξαναπούμε”. Επίσης, αυτό με τις δύο εκλογές που ανακοινώνει με ημερομηνία ο κ. Μητσοτάκης, τι είναι ακριβώς; Είναι σαν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό; Είναι poll position οι πρώτες εκλογές, κατατακτήριες;» σχολίασε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τη δήλωση Ρουσόπουλου περί τρίτων εκλογών.

Advertisement
Advertisement