Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Παναγιώτης Κόνσουλας: “Η ώρα της κοινής λογικής”

Published

on

Γράφει ο Παναγιώτης Κόνσουλας, Γραμματέας του κόμματος “Δημοκράτες” με Πρόεδρο τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να υποστηρίζει κάποιος πολιτικά, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, πρέπει στο πολιτικό σύστημα να υπάρχει και η κοινή λογική η οποία θα προκύπτει μέσα από μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μόνιμα μια διάθεση καταστροφολογίας ή έλλειψη διάθεσης να αναγνωρίζουν τα όποια θετικά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και αυτούς που μέσα από κριτική σκέψη έχουν μια άλλη πρόταση για την πορεία της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο γίγνεσθαι του 21ου αιώνα.

Ναι, ζούμε σε ένα περιβάλλον σήμερα όπου τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα απ΄το παρελθόν, όμως είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε όλοι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα που απορρέουν από την πρόσφατη οικονομική κρίση, την εργασιακή ανασφάλεια, το υπερβολικά αυξημένο κόστος ζωής με την ακρίβεια στο κόκκινο, την παράτυπη μετανάστευση, την πανδημία και τα επακόλουθα της, την κλιματική κρίση, την συνεχόμενη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Επίσης οι πολίτες σήμερα στην χώρα μας ζουν στην πλειοψηφία τους με ένα αίσθημα ανασφάλειας για όσα συμβαίνουν γύρω τους, με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα να επεκτείνεται και στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 18 ετών και τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης σεξουαλικής ή άλλης να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο γύρω μας. Καταστάσεις που αναμφίβολα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων, κυρίως την ψυχική, με ένα δημόσιο σύστημα υγείας όμως που αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αυξητική πίεση αυτών των φαινομένων. Νέες τεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη παρά τα θετικά που προσφέρουν, προκαλούν παράλληλα και ανασφάλεια.

Οι πολίτες και κυρίως οι νέοι άνθρωποι παγιδευμένοι από την κρατική γραφειοκρατία, στερούνται το πλεονέκτημα της ευελιξίας που προσφέρουν άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, την ευρηματικότητα, την κοινωνική κινητικότητα και στο τέλος την επαγγελματική τους προοπτική με το γνωστό ελληνικό φαινόμενο του brain drain.

Τέλος ο πόλεμος είναι πλέον δίπλα μας, τόσο κοντά μας που νιώθουμε καθημερινά τις επιπτώσεις του, παρακολουθώντας αμήχανα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη μας. Μέσα σε αυτό το ευρύτερο περιβάλλον, αν προσθέσουμε και την κατά πολλούς απολεσθείσα αξιοπιστία στην λειτουργία των θεσμών του κράτους και της δημοκρατίας μας, όπου η ενημέρωση του πολίτη εξαρτάται όχι από τα πραγματικά γεγονότα αλλά αυτά που επικοινωνιακοί κύκλοι θέλουν κάθε φορά να επιβάλλουν στην κοινωνία μας, έχουμε και το φαινόμενο να νιώθουμε ως πολίτες ότι υπάρχει μια κυρίαρχη Κυβέρνηση χωρίς Αντιπολίτευση, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο από την μεταπολίτευση έως και σήμερα.

Η Δημοκρατία όμως είναι η σημαία της πατρίδας μας και η υπεράσπιση των αρχών της είναι το μεγαλύτερο καθήκον σε αυτό το πολίτευμα και σε αυτή την χώρα, μαζί με την ευθύνη όλων μας για την συνολική εφαρμογή του Συντάγματος, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου συνηθίσαμε χρόνο με τον χρόνο να υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματα μας και όχι και τις υποχρεώσεις μας, ξεχνώντας πολλές φορές πως μέσα από τις συνταγματικές αρχές, κυρίαρχη θέση έχουν η προστασία του έθνους και της πατρίδας μας.
Με έναν πατριωτισμό ο οποίος δεν ανήκει και δεν πρέπει να ανήκει σε καμία περίπτωση μόνο στις ακραίες φωνές και απόψεις αλλά στο σύνολο των Ελλήνων και σε ασφαλή πολιτικά χέρια, γιατί πατριωτισμός σημαίνει αγάπη για την πατρίδα και όχι μίσος για την πατρίδα των άλλων.

Advertisement

Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό παράδειγμα και αυτό έρχονται να καταθέσουν οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ο Προέδρος μας Ανδρέας Λοβέρδος με ένα νέο κεντρώο κόμμα που έρχεται να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Για αυτό λοιπόν στις ευρωεκλογές
στις 9 Ιουνίου 2024 ψηφίζουμε τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και δίνουμε σταυρό, πρώτα από όλους στον Προέδρο μας Ανδρέα Λοβέρδο.

Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε Έλληνες, είμαστε Δημοκράτες!

*Δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα, “Η Εβδομαδιαία” (30/3)

Advertisement