Π.Σκουρλέτης: “Δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!”

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στον Real FM 97,8

Δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα κείμενα που παρουσιάστηκαν είναι θετικές, ενωτικές συμβολές στον δημοκρατικό διάλογο

 

·         «Το κείμενο της “Ομπρέλας”, αλλά και άλλα κείμενα, ουσιαστικά είναι θετικές συμβολές σε έναν αναγκαίο διάλογο. Έχει παράδοση σε έναν τέτοιο εσωτερικό, δημοκρατικό διάλογο ο χώρος μας. Το 90-95% των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εσωτερικού διαλόγου. Δεν έχει κανέναν χαρακτήρα ρήξης. Και δεν αποδέχομαι αυτή τη δημοσιογραφική αργκό, η οποία μας έχει φορεθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, περί εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Αντιπολίτευση είμαστε εμείς απέναντι στον Μητσοτάκη και θέλουμε να ηττηθεί και να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε συζητάμε με τέτοιους όρους. Υπάρχει μια εδραιωμένη κουλτούρα δημοκρατικού διαλόγου».

 

·         «Μου έκανε αλγεινή εντύπωση το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Παραπολιτικά” που θεωρώ ότι είναι άλλο ένα δείγμα μιας στρατευμένης, αναξιόπιστης δημοσιογραφίας στο πλαίσιο μιας αντιΣΥΡΙΖΑ εκστρατείας. Πρέπει να κρίνει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βάση αυτό που είναι. Ένα δημοκρατικό κόμμα το οποίο εδώ και χρόνια λειτουργεί έτσι. Δεν είναι ένα κόμμα από αγέλες και από φέουδα. Τέτοιου είδους κόμματα μπορεί να ήταν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια».

 

·         «Εμείς μιλάμε για μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική. Πρέπει να είναι η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης κάποιων θέσεων, έκφρασης, κατάθεσης άποψης. Δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει σε μια σχέση παθητική, οπαδού ή ενός παθητικού ψηφοφόρου. Τουλάχιστον δεν το θέλουμε εμείς».

 

·         «Όλα αυτά είναι ενωτικές συμβολές που και συσπειρώνουν έναν κόσμο και κυρίως βοηθούν να αποκτήσει ο αντιπολιτευτικός μας λόγος μεγαλύτερη κρουστότητα, πειστικότητα, για να είναι και πιο αποτελεσματικός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ