Παπαστεργίου: Έχει πέσει στα 40 έτη ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων – 95% το ποσοστό των εμβολιασμένων ιατρών

Όλο και πιο νέοι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί νοσηλεύονται το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Σάκη Μόσχη ο γιατρός του νοσοκομείου κ. Παπαστεργίου. 

Όπως είπε ο μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 40 έτη. “Ο εμβολιασμός σώζει καθώς τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχει  προχωρήσει ο εμβολιασμός δεν τις βλέπουμε στα νοσοκομεία. Είναι η μόνη προστασία που υπάρχει” σημείωσε.

Για τις ΜΕΘ είπε ότι δεν έχει νοσηλευτεί εμβολιασμένος ασθενής. Στις απλές κλίνες έχει νοσηλευθεί ένας μικρός αριθμός εμβολιασμένων με καλύτερη όμως κλινική εικόνα, που έχουν όμως και άλλα νοσήματα που επηρεάζουν την αμυνα του οργανισμού.

Για τα ποσοστά εμβολιασμών στο νοσοκομείο ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι οι γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 94-95%. “Όταν οι πλέον ειδικοί εμβολιάζονται δείχνει ότι κάτι πρέπει να σημαίνει” σημείωσε. “Η γνώση των ειδικών” είπε “οδηγεί στον εμβολιασμό”.

Στο υπόλοιπο προσωπικό είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να υπάρχει αύξηση των εμβολιασμών. Δεν είναι μόνο ο φόβος της αναστολής καθώς όπως ανέφερε οι συνάδελφοί μας ζουν στα νοσοκομεία και βλέπουν ότι νοσούν νέοι άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ