“Παρατηρητής” – (και μόνο) ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να πάρει την “σφραγίδα” του “Ευρωσοσιαλιστή” εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα. 

Μια επιμονή που έχει πολλές φορές γίνει αντικείμενο “χλεύης” σε διεθνείς κύκλους, αφού το “πουλέν” της Αριστεράς και “πρόσωπο” της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά το διάστημα που προσφωνούσε τους ΠΑΣΟΚους “Γερμανοτσολιάδες” και “αγανακτούσε” πλάϊ σε κρεμάλες έξω από το Σύνταγμα, τώρα πια, παρακαλεί να γίνει αποδεκτός στην ίδια ομάδα που κατηγορώντας την, “έκτισε” την πολιτική του καριέρα.

Μάλλον οι “Γενίτσαροι” εντός του ΣΥΡΙΖΑ “νοσταλγούν” καρέκλες και δεν “βλέπουν φως” στον ορίζοντα με τον ΣΥΡΙΖΑ “Πρώτη φορά Αριστερ-ΑΝΕΛ”

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2021.

Στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει με το καθεστώς του παρατηρητή στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών-PES (Πέμπτη 24/06, 11:00-12:30). Παράλληλα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου David Sassoli (Πέμπτη 24/06, 17:00), τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας Paolo Gentiloni (Πέμπτη 24/06, 09:30) και τους Προέδρους και Συμπροέδρους των προοδευτικών Ευρωπαϊκών κομμάτων –τη Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων Ska Keller (Tετάρτη 23/06, 20:10), τoν Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Martin Schirdewan (Πέμπτη 24/06, 16:00) και την Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Iratxe Garcia Perez (Πέμπτη 24/06, 18:00).

Στο Βερολίνο θα συμμετάσχει, με το καθεστώς του παρατηρητή, για πρώτη φορά σε τακτική Συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών Ηγετών (Παρασκευή 25/06, 19:00), ενώ θα συναντήσει και τους Συμπρόεδρους της Die Linke Susanne Hennig-Wellsow και Janine Wissler (Παρασκευή 25/06).

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν η Ράνια Σβίγκου υπεύθυνη για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Γραφείου Προέδρου Δανάη Μπαδογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ