Παρέμβαση Αποστολόπουλου μετά την ανοιχτή επιστολή των κατοίκων για την εγκληματικότητα στην Αθήνα

“Τις προηγούμενες ημέρες στάλθηκε η Ανοιχτή Επιστολή του Συλλόγου των κατοίκων Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσσης-πλατείας Βάθης για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζει το Κέντρο της Αθήνας με το εμπόριο ναρκωτικών.
Τώρα μία άλλη γειτονιά, αυτή των Σεπολίων, αντιμετωπίζοντας το ίδιο έντονο πρόβλημα οργανώνει την Τετάρτη συγκέντρωση κατοίκων έξω από το Δημαρχείο Αθηναίων. Πλατεία Κοτζιά, στις 6.30 το απόγευμα, την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η σιωπή δεν είναι λύση”

 

Διαβάστε  παρακάτω την Ανοιχτή Επιστολή των κατοίκων της περιοχής Πλ.Βάθη-Στ.Λαρίσης:

κ. Υπουργέ,

Ως Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παύλου, θα θέλαμε να επανέλθουμε μετά και από την 4/10/21 επιστολή μας για  το θέμα της αστυνόμευσης του Αγίου Παύλου-Μεταξουργείου.

Η ιστορική περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με έντονη πολιτιστική δράση (θέατρα Βέμπο, Περοκέ, Σταθμός, Αργώ, Πορεία κ.α), τουριστική κίνηση (ξενοδοχεία  Wyndham Grand Athens, Crystal, Stanley, Novotel, Rio, κ.α) και μεγάλη οικιστική ιστορία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απειλείται έντονα από την εγκληματικότητα και την αύξηση των τοξικοεξαρτώμενων που κινούνται χωρίς περιορισμό και έλεγχο στην περιοχή, ενώ διαμένουν σε εγκαταλελειμμένους χώρους  και υπαίθρια καταφύγια (σκαλιά, παρκάκια, σχολεία).

Τα παιδιά γίνονται καθημερινά μάρτυρες σκληρών εικόνων ενώ κινδυνεύουν όλοι οι δημότες από περιπτώσεις τοξικοεξαρτώμενων που γίνονται απειλητικοί. Οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε εικόνες ανθρώπων σε κατάρρευση, ανθρώπων που αναποδογυρίζουν τους κάδους σκουπιδιών και γεμίζουν τους δρόμους με πάσης φύσεως σκουπίδια, ψάχνοντας  να βρούνε υλικά να δημιουργήσουν ένα υποκατάστατο της δόσης τους (χλωρίνες, εντομοκτόνα, μπαταρίες κτλ), ανθρώπων εξαθλιωμένων, που πολλές φορές γίνονται επιθετικοί λόγω της κατάστασής τους.

Ζητάμε να επιληφθείτε άμεσα της κατάστασης και να ενισχύσετε άμεσα την αστυνομική φύλαξη και επίβλεψη της περιοχής μας. Από την πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι και την πλατεία Αττικής, από τη Λένορμαν μέχρι την Αχαρνών, ζητάμε ενίσχυση των περιπολιών, σταθερούς σταθμούς αστυνόμευσης όπως γινόταν και παλιότερα (π.χ. πλ. Καραϊσκάκη, πλ. Αγίου Παύλου, πλ. Αττικής κ.α.) και άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών για την αποφυγή εγκληματικών δράσεων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για μια συνάντηση και εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο πρόβλημα για να βρούμε όλοι μαζί λύσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα πως τέτοιες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας εκτός από δυσφήμιση για τον τουρισμό μας είναι και απαξίωση προς τους δημότες του Αγίου Παύλου που εξακολουθούν να διαμένουν εδώ, να στηρίζουν και να προστατεύουν την περιοχή ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Ζητάμε και από εσάς να μας συνδράμετε ως οφείλετε στο δύσκολο αυτό έργο.

Ως Σύλλογος αφουγκραζόμενοι την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων, επιχειρηματιών της περιοχής και τους θεατρώνες , είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε στο φως το πρόβλημα και να κινητοποιηθούμε δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση , προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Ευχόμαστε να σταθείτε στο πλευρό μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ