Παρέμβαση Ν.Ανδρουλάκη – I.Perez για το COP26: “Για ένα πράσινο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς”

«Για ένα πράσινο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς» Κοινή παρέμβαση  της Επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Iratxe Garcia Pérez και Ν. Ανδρουλάκη για το COP26 στη Γλασκώβη

 

Σε «ένα πράσινο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρθηκαν σε κοινή τους δήλωση η Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Iratxe Garcia Pérez, και ο Ευρωβουλευτής Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρεμβαίνοντας στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη.

 

«Η κλιματική δράση και η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να είναι αλληλένδετα στη Σύνοδο Κορυφής του OHE για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη. Καλούμε τους παγκόσμιους ηγέτες να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους. Το μέλλον μας εξαρτάται απ’ αυτό», τόνισαν.

 

Η κυρία Garcia Perez και ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησαν ακόμη να επιταχυνθεί η πράσινη μετάβαση ώστε για να διατηρηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από 1.5°C. Υπογράμμισαν την ανάγκη για ένα νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, χωρίς αποκλεισμούς, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την πρωτοπόρα θέση της, αποτελώντας το παράδειγμα και έτσι να συνεχίσει να ηγείται της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

 

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε τα εξής: «Η πράσινη μετάβαση, για να είναι πετυχημένη, πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη, ώστε να κερδίσει τη συναίνεση της κοινωνίας. Σε αυτό τον αγώνα, η συμβολή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας είναι κομβικής σημασίας. Οι “πράσινες πολιτικές” είναι ώρα να περάσουν από το ρόλο της “βιτρίνας” στα πολιτικά προγράμματα, στην ουσία των δράσεών μας. Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει 1 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να παράγουν μέρος της ενέργειας που καταναλώνουν, καλλιεργώντας παράλληλα μια κουλτούρα εξοικονόμησης. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί, για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς και τις νεότερες γενιές». 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ