Παρέμβαση της Ν.Ε Φθιώτιδας ΠΑΣΟΚ για το “φιάσκο” των ελιών καλαμών

Ανακοίνωση με αιχμές κατά της πολιτικής εκπροσώπησης του Νομού Φθιώτιδας έβγαλε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Υπενθυμίζουμε πως ο νομός Φθιώτιδας εκπροσωπείται στη Βουλή μόνο – προς το παρόν – από Βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ανώτερα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο ο κ.Σταϊκούρας όσο και ο Δ.Οικονόμου της ΝΔ.

Η Ανακοίνωση  :

«Η πρόσφατη απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται πλέον μόνο στους παραγωγούς κι εξαγωγείς επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών της Μεσσηνίας η αποκλειστική χρήση της εμπορικής ονομασίας «Καλαμάτα» στις εξαγωγές τους, αποτελεί τεράστιο πλήγμα για δεκάδες επιχειρήσεις, σε όλη τη χώρα.

Η Φθιώτιδα έρχεται τρίτη πανελλαδικά σε ποσότητα παραγωγής του  προϊόντος αφού από αυτή προέρχεται το 20% της εγχώριας παραγωγής όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τη Μεσσηνία ανέρχεται σε μόλις 3%. Είναι προφανές ότι η νέα αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται θα προξενήσει καίριο πλήγμα στον τομέα της αγροτικής παραγωγής αλλά και γενικότερα στην οικονομία του νομού.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και ιδίως  οι δύο βουλευτές Φθιώτιδας που κατέχουν υπουργικές θέσεις, αδρανούν. Τόσο ο κ. Σταικούρας ως Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όταν ένα ζωτικής σημασίας για τους Φθιωτούς δικαίωμα αμφισβητούνταν, λάμπουν διά της απουσίας τους.

Τους καλούμε να λάβουν έστω και τώρα θέση, μαζί με το σύνολο της κυβέρνησης,  για την καταστροφή που επήλθε στην παραγωγική βάση του νομού και να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η πραγματική πολιτική απέχει πάρα πολύ από τις επικοινωνιακές φιέστες και τις κοσμικές παρουσίες και η πραγματικότητα ήδη τους ξεπερνά.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ