Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ΠΑ.ΣΟ.Κ. 46 χρόνια μετά”. Του Θεόδωρου Θεοδωρίδη

Published

on

Άρθρο του Γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρου Θεοδωρίδη

ΠΑ.ΣΟ.Κ. 46 χρόνια μετά

 

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου σε ένα κοινό εκατό πενήντα ατόμων στο ξενοδοχείο Κινγκ Παλάς ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. 

«Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση ενός νέου πολιτικού κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού έλληνα πολίτη, ενός κινήματος που ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό  τον υπάλληλο, στη φωτισμένη και θαρραλέα νεολαία μας.

 Ένα κίνημα που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την δημοκρατία σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής.

 Ένα κίνημα που βασικός του στόχος θα είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις , πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του λαού».

   Αυτές οι τρεις παράγραφοι της πολιτικής διακήρυξης του Ανδρέα Παπανδρέου περιγράφουν αυτό που κάθε μη προνομιούχος Έλληνας πολίτης έχει στο μυαλό και στην καρδιά του. Περιγράφουν τις αξίες, τις αρχές, τα ιδανικά και εν τέλει την ίδια την Δημοκρατία. Περιγράφουν τον ίδιο τον άνθρωπο.

Advertisement

Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε για να υπηρετεί  τον άνθρωπο.   46 χρόνια μετά οι ιδέες του Ανδρέα Παπανδρέου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Στην ζοφερή σημερινή πραγματικότητα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης καθώς και σοβαρών εθνικών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη είναι σαν γράφτηκε σήμερα. Διαφορετικές εποχές, τα ίδια όμως προβλήματα. 

  Το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που κυβέρνησε (και με λάθη και με παραλήψεις)  έδωσε στους  Έλληνες ευημερία, μα πάνω από όλα αξιοπρέπεια. Παρόλα αυτά  είναι το μόνο κόμμα  στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας που αναλαμβάνοντας ευθύνες, που δεν του αναλογούσαν, για να σωθεί η χώρα από την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή, λοιδορήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε όσο κανένα άλλο.

  Ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πάντα ο συντηρητισμός και οι νεοφιλελεύθερες δεξιές πολιτικές. Αλλά και οτιδήποτε εμπεριέχει άκρατο λαϊκισμό και πολιτικές που διχάζουν τον Ελληνικό λαό. Αυτές τις ώρες το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ενότητα και συστράτευση των δημοκρατικών πολιτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. 

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πιστό στις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ ,την σημερινή ημέρα την έχει αφιερώσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό των δομών υγείας. Μία εμβληματική μεταρρύθμιση που κράτησε όρθια την χώρα στην υγειονομική κρίση με τους επαγγελματίες υγείας να είναι πλέον οι ήρωες της καθημερινότητάς μας.  Τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. 

Η 3η του Σεπτέμβρη αποτελεί την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου που κατάφερε να κάνει την Ελλάδα οικονομικά ισχυρή και εθνικά υπερήφανη. 

  Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/ΠΑΣΟΚ είναι  η μόνη σταθερή αξία στο πολιτικό μας σύστημα που εκφράζει την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία ,τις αγωνίες και τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων και το μόνο που στο επίκεντρο της πολιτικής του είχε και θα έχει τον άνθρωπο.

                Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Advertisement

       Γραμματέας Ν.Ε. 

           Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης