Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου: “Το ΠΑΣΟΚ, αναγεννημένο και ενισχυμένο, στις τελευταίες εκλογές, είναι έτοιμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”

Published

on

Ανακοίνωση εξέδωσε η Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αμαρουσίου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δίνοντας το στίγμα για το διακύβευμα της κάλπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η σημερινή συγκυρία, τόσο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, δεν μπορεί παρά να αποτυπώνει μία ζοφερή πραγματικότητα και ένα αβέβαιο μέλλον για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Οι αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές – και μη – που μας στιγμάτισαν φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ξεγυμνώνουν το ελληνικό κράτος και υπογραμμίζουν τις χρόνιες παθογένειες του. Η έλλειψη υποδομών, η αδυναμία συγκρότησης ισχυρού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, η μη σαφής διάκριση αρμοδιοτήτων, η έλλειψη ενημέρωσης, είναι μόνο ορισμένα από όσα δηλώνουν την αναποτελεσματικότητα του – δήθεν επιτελικού – κράτους. Μπροστά, λοιπόν, σε μία από τις μεγαλύτερες απειλές έναντι της ανθρωπότητας, αυτή της Κλιματική Κρίσης, και πολλών ακόμα κρίσεων και προκλήσεων (οικονομική, ενεργειακή, ψηφιακού μετασχηματισμού), η κοινωνία μας παραμένει τρομακτικά ευάλωτη. Οι ευθύνες βαραίνουν ιδιαίτερα την επί τέσσερα και πλέον χρόνια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιόδου, αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φανεί χρήσιμος για το πολιτικό σύστημα.
Δυστυχώς, και σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η εμφατική, αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνη, επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, και η ενισχυμένη παρουσία ακροδεξιών δυνάμεων και δυνάμεων του λαϊκισμού στο κοινοβούλιο, υπό τη συνεχιζόμενη κρίση ακρίβειας που δεν έχει υποχωρήσει, δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια ελπίδας για το μεγαλύτερο μέρος του προοδευτικού κόσμου. Οι πολίτες ζητούν λύσεις από το πολιτικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς, έχει συμβιβαστεί στη μετριότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.


Το ΠΑΣΟΚ, αναγεννημένο και ενισχυμένο, στις τελευταίες εκλογές, είναι έτοιμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διαδραματίσει και πάλι τον ιστορικό του ρόλο, αυτό της νέας αλλαγής, για την ανοικοδόμηση ενός ισχυρού κράτους που προστατεύει τον πολίτη, με δομές και θεσμούς που μειώνουν τις ανισότητες και οδηγούν σε μία κοινωνία δίκαιη με ευημερία, ασκώντας ουσιαστική και χρήσιμη αντιπολίτευση παρουσιάζοντας προτάσεις/λύσεις με πυξίδα ένα εθνικό σχεδιασμό για αειφόρο ανάπτυξη και όχι αποσπασματικές πολιτικές που ευνοούν μόνο μια χούφτα μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα.
Σε αυτή τη συγκυρία, οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι στοίχημα για τον προοδευτικό χώρο να ενισχυθεί από την διαχρονική και υπεύθυνη στάση των αυτοδιοικητικών του στελεχών, οι οποίοι και οποίες μπορούν να στηρίξουν έμπρακτα το έργο των Δήμων και των Περιφερειών, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής, και ιδιαίτερα αυτή της Κλιματικής Κρίσης.
Και στα δύο επίπεδα, αυτό της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, είναι απαραίτητο να υπάρξει σχεδιασμός και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος «πράσινου» και ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο θα οχυρώσει τις τοπικές κοινωνίες, με ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας για τις πόλεις μας. Το πρόγραμμα δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, εντός και πέραν του αστικού ιστού, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.


Παράλληλα, υπάρχουν μία σειρά από προτεραιότητες, τόσο για την Περιφέρεια Αττικής, όσο και για το Δήμο Αμαρουσίου. Αυτές περιλαμβάνουν την αποκεντρωμένη διοίκηση, με σκοπό τη συμμετοχή των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους, τη διαφάνεια και λογοδοσία παντού, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και ιδιαίτερα του Δήμου, την αναθεώρηση πολεοδομικού σχεδιασμού σε πολλά σημεία της πόλης, με έμφαση στην ενίσχυση του στοιχείου της γειτονιάς και απομάκρυνση κάθε υπερτοπικής λειτουργίας που δρα σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, στην κατασκευή πεζοδρομίων σε δρόμους που δεν υπάρχουν, καθώς και ενέργειες για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Επιπλέον, υπάρχει ανάγκη για αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου με τις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χρειάζεται η καθιέρωση ειδικού τμήματος στο οργανόγραμμα του Δήμου, με αποκλειστική αρμοδιότητα την έρευνα για πόρους που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα για την αξιοποίησή τους από τον Δήμο, και η άμεση επίλυση του ζητήματος των όμβριων υδάτων, με την κατασκευή αγωγών όμβριων στις γειτονιές που αντιμετωπίζουν σε αυξημένη διάσταση το πρόβλημα και έχουν παρατηρηθεί

καταστροφές. Τέλος, παραμένουν τα πάγια αιτήματα των δημοτών για εξεύρεση μόνιμων χώρων λαϊκών αγορών με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και χώρους στάθμευσης, ανάπτυξη εφαρμογών «Έξυπνων Πόλεων» με επίκεντρο του δημότες, και υλοποίηση δράσεων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.


Το παραπάνω πλαίσιο οριοθετεί ακριβώς εκείνες τις προτεραιότητες που εκφράζουν τους προοδευτικούς πολίτες του Δήμου μας, οι οποίοι αγωνιούν και αναζητούν λύσεις στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης. Για εμάς, αντιλαμβανόμενοι τον σπουδαίο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Περιφέρεια, ιδιαίτερα στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας, της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απορριμμάτων, αποτελεί προτεραιότητα μας η στήριξη ανθρώπων και συνδυασμών με διαδρομή και συνέπεια, με μεγάλη παρακαταθήκη προσφοράς.

Advertisement


Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε τον συνδυασμό Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση με τον Γ. Σγουρό, τη μόνη αξιόπιστη πρόταση με είκοσι χρόνια αυτόνομης και δημιουργικής πορείας με σημαντικό έργο και όραμα.


Στο επίπεδο του Δήμου Αμαρουσίου, προτρέπουμε τους δημοκράτες πολίτες, με σεβασμό στην κρίση και το πολιτικό τους αισθητήριο, να αναζητήσουν λύσεις προοδευτικές οι οποίες προβάλλουν το πολιτικό μας πλαίσιο και τις προτάσεις μας όπως αναπτύχθηκαν παραπάνω.
Ευχόμαστε σε όλα τα στελέχη μας καλό αγώνα και καλή επιτυχία.


Σ.Ε. Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αμαρουσίου

Advertisement