ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας – «Με την πρόταση μομφής ο Τσίπρας ρίχνει σωσίβιο στον Μητσοτάκη»

Στο Κίνημα Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκάλεσε  σύσκεψη με συνεργάτες του προκειμένου να χαράξουν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerda, το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση, όπως είχε κάνει άλλωστε και με την προηγούμενη. Ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να τοποθετηθεί επ’ αυτού (πριν από τους άλλους αρχηγούς) απόψε στις 19:15 σε συνέντευξη στο Open, την οποία είχε προγραμματίσει πριν από την εξέλιξη της Βουλής.

Στη Χ. Τρικούπη εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτή την κίνηση για μια σειρά από λόγους που εδράζονται κυρίως στον ίδιο και στην εικόνα του κόμματός του προς τα έξω, και λιγότερο στην κυβέρνηση.

Λένε, δηλαδή, ότι ο Αλ. Τσίπρας, βλέποντας τη διαρκή φθορά του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί να αντεπιτεθεί με μια σειρά κινήσεων. Σε αυτές εντάσσονται η πρόταση μομφής αλλά και η πρότασή του για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από τη βάση. Επίσης θεωρούν ότι πρόκειται για μια κίνηση πυγμής και προς το εσωκομματικό του ακροατήριο, μετά τις αντιδράσεις που συνάντησαν οι εισηγήσεις του.

«Με την πρόταση μομφής προσπαθεί να ρίξει σωσίβιο στον εαυτό του και τελικά ρίχνει σωσίβιο στον Μητσοτάκη» τονίζουν στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη υπό τον Ανδρουλάκη.

Σημειώνουν δε ότι ο κ. Τσίπρας «επιδιώκει να δηλώσει ότι αξιωματική αντιπολίτευση είναι αυτός και είναι παρών».

«Στριμωγμένος από τις δημοσκοπήσεις όπου όχι μόνο δεν κερδίζει, αλλά βλέπει το ΚΙΝΑΛ να είναι μια ανάσα πίσω του, ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί. Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί είναι ότι ο κόσμος του Κέντρου που στήριξε ΝΔ και Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγκάλες του», συμπληρώνει κομματικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Στελέχη του κόμματος σχολιάζουν επίσης για την πρόταση μομφής: «Αν είχαμε τη δυνατότητα, θα το κάναμε κι εμείς», καθώς για να καταθέσει ένα κόμμα πρόταση μομφής απαιτούνται 50 βουλευτές.

Ένας ακόμη λόγος που θεωρούν στη Χ. Τρικούπη ότι συνέβαλε στην κίνηση Τσίπρα είναι το εγγενές μειονέκτημα της απουσίας του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Βουλή, την οποία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Γνωρίζουν ότι τα φώτα θα πέσουν κυρίως στη μάχη μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις ως τώρα στη Βουλή του επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, αλλά και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Γι’ αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ίδια ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή, πριν από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να δώσει το στίγμα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ