Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΠ Κομοτηνής για την επέμβαση της αστυνομίας στην Κατάληψη της Νομικής: “Τελικά τι πραγματικά συνέβη γιατί ο πρύτανης είχε βγει πιο πριν και το διέψευσε κατηγορηματικά;”

Published

on

Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Κομοτηνής

Χθες όλοι γίναμε μάρτυρες των  αποτρόπαιων  γεγονότων βίας τα οποία έλαβαν χώρα στην Νομική του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου  Θράκης της Κομοτηνής.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή 02/02/2024 από την Γενική Συνέλευση  την οποία συγκάλεσαν  μέλη του ΔΣ του Φοιτητικού συλλόγου (ΠΚΣ) και άλλες πολιτικές δυνάμεις εκτός ΔΣ(ΠΑΣΠ,ΕΑΑΚ) μετά από συνεχείς απόπειρες της πλειοψηφούσας δύναμης στο ΔΣ Δ.Α.Π για αποχή και διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών μέσω των social media και  άλλων μεθόδων παρόλα αυτά οι δημοκρατικές και αγωνίστηκες δυνάμεις  κατόρθωσαν την  προβλεπόμενη  απαρτία  του σώματος 185 φοιτητές νομικής  εξακριβωμένοι   μέσω ταυτοπροσωπίας και επίδειξης πάσου ( Η Δ.Α.Π Νομικής αρνιόταν γενικές συνελεύσεις εκμεταλλευόμενη τις  4 από τις 7 έδρες που έχει στην κατοχή της. Επιπλέον τρομοκρατούσε την φοιτητική κοινότητα με το σύνθημα [κατάληψη = χαμένη εξεταστική].).

Η ΠΑΣΠ έχοντας ως προμετωπίδα μας την ΔΗΜΟΣΙΑ και  ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ  και  έχοντας εκφράσει  την αντίθεση μας στην εμπορευματοποίηση της αποτελέσαμε την μόνη παράταξη, η οποία δεν πρότεινε  κατάληψη αλλά δημόσιο διάλογο και ενημέρωση επί του θέματος προκειμένου το φοιτητικό κίνημα σε πρώτο στάδιο  να κινητοποιηθεί διαφορετικά και να φτάσουμε σε αυτή ως τελευταίο μοχλό πίεσης και πάλης(Η οποία κατάληψη θα πρέπει να γίνει  μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια που αποσκοπούν την οικειοποίηση της).

 Αν και είχαμε αντίθετο πλαίσιο από αυτό των άλλων πολιτικών δυνάμεων  σεβάστηκαμε την ετυμηγορία της ΓΣ και αναγνωρίσαμε το αποτέλεσμα της το οποίο ήρθε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες από το ανώτατο όργανο του συλλόγου μας.Η μετάφραση του αποτελέσματος ήταν κατάληψη από 05/02 έως 09/02 του 2024.

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική παράταξη  προκήρυξε  παράνομη την  γενική συνέλευση και συγκάλεσε ΔΣ όπου με ψηφοφορία  προκήρυξε νέα γενική συνέλευση για την  Τρίτη 06/02(αποτέλεσμα ψηφοφορίας 5 ΥΠΕΡ  ΔΑΠ,ΑΝΟΚ//2 ΚΑΤΑ ΠΚΣ).

Παράλληλα η κοσμητεία  εξέδωσε ότι τα μαθήματα της Δευτέρας και η  υπόλοιπη εξεταστική θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το πρωί της Δευτέρας 300 φοιτητές Νομικής  προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου την ίδια ώρα η κοσμητεία εξέδωσε ανακοίνωση όπου νομιμοποιούσε την γενική συνέλευση  και  την κατάληψη  προχωρώντας σε αναστολή μαθημάτων  για όλη την εβδομάδα  και ηλεκτρονική  εξεταστική για τα  εναπομείναντα  μαθήματα. Γύρο στις 12 μ.μ. η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκδίδει ανακοίνωση καταλογίζοντας ευθύνη και αποκαλώντας τον πρύτανη και τον κοσμήτορα της σχολής ανήμπορους και ανίκανους να αντιδράσουν σε πενήντα μπαχαλάκιδες. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο στην γενική συνέλευση για Τρίτη 6/2 και ώρα 16:00 . Ξαφνικά γύρω στις 16:30 έχουμε επιδρομή τριών διμοιριών Ματ από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον χώρο της νομικής σχολής. Εικόνες ντροπής και  αποτρόπαιας βίας μεταδόθηκαν στο πανελλήνιο . Επίσης προσήχθησαν στο ΑΤ Κομοτηνής 18 φοιτητές. Στο διάστημα μεταξύ 16:30 και 19:30 είχε γίνει γνωστό ότι την μηνυτήρια αναφορά όπου έστελνε τα ματ στην σχολή την είχε κάνει ο κοσμήτορας  κύριος Χρυσομάλλης . Γύρω στις 20:00 ο κύριος Χρυσομάλλης βγήκε σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας όπου διέψευσε κατηγορηματικά ότι έστειλε αυτός τα ματ στην σχολή αναφέροντας πως αυτά κλήθηκαν σε αυτήν μετά από επιστολή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον κύριο Χρυσοχοΐδη όπου ζητούσε την παρέμβαση της αστυνομίας και στην διάλυση της κατάληψης . Εμείς αναρωτιόμαστε πως μια φοιτητική παράταξη έχει την δυνατότητα να στέλνει επιστολές σε υπουργούς; Ποια είναι η σειρά του «φίλτρου» τη περιβόητης επιστολής ;

Advertisement

Άραγε  ήταν ενήμερος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην φοιτητής Νομικής  Ορφέας Γεωργίου;

Τι ξέρει γι’ αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην φοιτητής νομικής Παύλος Μαρινάκης;

Μετά βέβαια η ΕΛΑΣ εξέδωσε  επίσημη ανακοίνωση όπου ανέφερε πως την μηνυτήρια  αναφορά την είχε κάνει ο κοσμήτορας της σχολής.

Τελικά τι πραγματικά συνέβη γιατί ο πρύτανης είχε βγει πιο πριν και το διέψευσε κατηγορηματικά;

Στο μεταξύ  υπάρχει και ένα βίντεο όπου το το πρωτοπαλίκαρο της ΔΑΠ νδφκ Κομοτηνής~Αντιπρόεδρος του ΦΣ Νομικής(ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ) μαζί με τον πρόεδρο του ΦΣ Νομικής  και μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ) χαιρετούν  με ειρωνικό και χαίρεται ύφος συμφοιτητές  τους  για την διάλυση της κατάληψης.

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ on Instagram: Οι σημερινές δηλώσεις του κοσμήτορα Κ.Χρυσομάλλη για την επέμβαση της αστυνομίας στην σχολή μας

Advertisement