ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη Λυμαίνεται την Δημοκρατία, χειραγωγεί τα Μ.Μ.Ε. με εξωφρενικό και θρασύ τρόπο και καταστέλλει οτιδήποτε σταθεί απέναντι της”

Η “ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ”, τοποθετήθηκε δυναμικά σχετικά με τα ακραία φαινόμενα χρήσης αστυνομικής βίας σε πολίτες και στους φοιτητές του ΑΠΘ. Με φωνή καθαρή, δυνατή, εκφράζοντας της κοινωνική αγωνία για το “αύριο” αυτού του τόπου. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις που εξέδωσε σχετικά η φοιτητική παράταξη:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Ακραία καταστολή, βία, επίδειξη εξουσίας, φίμωση και μένος κατά του Λαού. Αυτά παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη. Αυτή θα είναι και η νέα κανονικότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με απίστευτο ζήλο η Νεοφιλελεύθερη Παράταξη προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ενα Κράτος αστυνομοκρατίας, με κύριο σύνθημα της, το “Νόμος και Τάξη“.

Πλέον, όλο και πιο συχνά γινόμαστε μάρτυρες ακραίων περιστατικών αστυνομικής βίας κατά πάντων. Η πολύ επικίνδυνη περίοδος που βιώνουμε, θυμίζει όλο και περισσότερο το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς, αυτό, του αστυνομικού Κράτους της δεκαετίας του ΄50, του ΄60, του ΄70.

Καμία μέριμνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις του εργαζόμενου Λαού. Καμία προσπάθεια για αναβάθμιση της Παιδείας στην Ελλάδα, η οποία ημέρα με την ημέρα και μήνα με τον μήνα κάνει βήματα πίσω, αντί να προοδεύει. Η Δημόσια Υγεία στο έλεος της και τα μέτρα κατά της πανδημίας επιεικώς ανεπαρκή. Μία Κυβέρνηση των Ελίτ και ένα Κράτος ανύπαρκτο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Λυμαίνεται την Δημοκρατία, χειραγωγεί τα Μ.Μ.Ε. με εξωφρενικό και θρασύ τρόπο και καταστέλλει οτιδήποτε σταθεί απέναντι του.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει. Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι χρέος του Ελληνικού Λαού και της Νέας Γενιάς, κάθε Δημοκράτη, Προοδευτικού Πολίτη της Πατρίδας μας, να αντιδράσει και να προστατεύσει την Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.

 

 ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΠΘ

Νύχτα που θύμισε άλλες, σκοτεινές εποχές, έζησαν χθές οι Φοιτητές του ΑΠΘ. Χουντικό βράδυ, με δυνάμεις των ΜΑΤ να περικυκλώνουν το υπό κατάληψη ΑΠΘ, με σκόπο να σπάσουν και να μην επιτρέψουν την κλιμάκωση του αγώνα των Φοιτητών. Η εντολή ήταν να μην εισέλθει κανείς στο campus.

Όχι μόνο χάνουμε την ακαδημαϊκή μας ελευθερία, αλλά δεν θα επτρέπεται να εισέλθουμε καν στα Πανεπιστήμιά μας. Οι στιγμές που ζούμε είναι οριακές. Το κυνικό, αστυνομικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη ήρθε για να τα διαλύσει όλα. Η κατάσταση εκτραχύνεται σημαντικά και όλα δείχνουν πως θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες.

Η αστυνομία πλέον είναι ανεξέλεγχτη. Χθες βράδυ, την ώρα που τα ΜΑΤ περικύκλωναν το ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προκαλούσαν φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Πανόρμου, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Επίδειξη δύναμης και τρομοκρατία παντού.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι προφανές, πως δεν είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Είναι κάτι άλλο, κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι “εξωθεσμικό”, όπως και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σίγουρα όμως, δεν είναι εδώ για να προστατεύσει τον Λαό. Υπονόμευση κάθε λαϊκής διεκδίκησης, κάθε δικαιώματος του Λαού. ΒΙΑ, ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.

ΩΕ ΕΔΩ!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

 

ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ