Πατούλης-Κυβέρνηση Μητσοτάκη για “blackout”: “Φταίνε τα Δέντρα”

Βρέθηκε ο 'ένοχος΄-ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφέρεια, δεν ευθύνονται για τίποτα!

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη… φταίνε τα δέντρα για το blackout χωρίς προηγούμενο στην Αττική και την Εύβοια!

-Όχι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση του δικτύου ρεύματος – μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους το κλάδεμα των δέντρων που πλησιάζουν τους ηλεκτρικούς πυλώνες! –

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, έσπευσε να βγει σε κανάλια και ραδιόφωνα, μιλούσε για 200 πτώσεις δέντρων που έκοψαν 15 καλώδια μέσης τάσης ρεύματος. Ομως, από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ (αρμόδιες αντίστοιχα για χαμηλή-μέση και υψηλή τάση) γινόταν λόγος για 600 πτώσεις δέντρων, που συνεχώς αυξάνονταν όσο συνεχιζόταν η χιονόπτωση.

Χωρίς ρεύμα είχαν μείνει από το πρωί χθες (κάποιες περιοχές και από προχθές) πλήθος περιοχών της Αττικής: Αγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Ανοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα αλλά και άλλες εκτός «βορείου τομέα», όπως τα Βασιλικά Σαλαμίνας και ο Σκαραμαγκάς.

Το μεσημέρι είχαν προστεθεί ακόμη περισσότερες: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ιλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Κιούρκα, Καλογρέζα, Νέο Ηράκλειο και περισσότερες περιοχές στη Σαλαμίνα.

Στην Εύβοια, που χτυπήθηκε κι αυτή άγρια από τη «Μήδεια», τα δέντρα είχαν επίσης πλούσιο καταστροφικό έργο. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούσαν να επανασυνδέσουν με το δίκτυο ηλεκτρικού τα χωριά Κεχριές, Ροβιές, Μαντούδι και Προκόπι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ