Π.Χρηστίδης: “Εμείς δημιουργούμε τώρα το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα “Πελοπόννησος”, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε πως “Είμαστε ΠΑΣΟΚ, ήμασταν ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ!”

Αναλυτικά η απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ στην ερώτηση “αν γινόσασταν ΠΑΣΟΚ ξανά, ο κόσμος θα επέστρεφε” :

Μα είμαστε ΠΑΣΟΚ. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Προσωπικά, είτε ως μέλος της ΠΑΣΠ, είτε της Νεολαίας, είτε του Κινήματος και στα πολύ δύσκολα χρόνια της περιόδου 2011 με 2015, πίστευα ότι οι πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνέβαλαν ουσιαστικά στην αλλαγή της ζωής του Έλληνα, στην δημιουργία ευκαιριών, στην προστασία και αναβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, την αξιοκρατία, την διαφάνεια.

Και αυτό που συμβαίνει με το brand ΠΑΣΟΚ είναι ένα κοινωνιολογικό και πολιτικό φαινόμενο που επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομμάτι μιας νοσταλγίας αλλά το μοναδικό κίνημα που στέριωσε στις ψυχές των Ελλήνων, γιατί είδαν την ζωή τους να βελτιώνεται.

Είναι σημαντικό ότι ένα σημαντικό κομμάτι ειδικά της νεολαίας αναζητά την ιστορία, τα σύμβολα και το brand ΠΑΣΟΚ, ψάχνει και αφουγκράζεται την ιστορική του πορεία, τα συνθήματα και το λόγο του, τα έργα και την καθοριστική του συνεισφορά στην ιστορία της πατρίδας.

Είναι σίγουρα αυτό που ζούμε ζώσα ιστορία και με κανένα τρόπο δεν έχει να κάνει με την ανάμνηση, την αναπόληση ή σχετίζεται με μνημόσυνα και «περασμένα μεγαλεία». Αντίθετα, εδράζεται στις προκλήσεις του αύριο, στα μεγάλα στοιχήματα του μέλλοντος μας, στο διακύβευμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και στις προκλήσεις αυτής για τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις, για την άμβλυνση των ανισοτήτων, με νέα αντίληψη για την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία πολιτικών αειφορίας και ανάπτυξης για όλους.

Η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται.

Εμείς δημιουργούμε τώρα το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.

Το Κίνημά μας έχει κάνει την μεγαλύτερη ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές, από όλα τα πολιτικά κόμματα και αυτή η ανανέωση είναι διαρκείας και μακράς πνοής. Η Φώφη Γεννηματά είναι η πρώτη πολιτική αρχηγός που έβαλε σε καίρια κρίσιμα πόστα της παράταξης νέους ανθρώπους και τους υποστήριξε, άνοιξε το κόμμα και διεύρυνε τη δυναμική της βάσης και αυτό το πιστώνεται και δημοσκοπικά με τη σημαντική δημοφιλία που έχει σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Το Κίνημα αλλαγής είναι η μόνη προοδευτική πρόταση και διέξοδο για τη Χώρα και το προοδευτικό αντίβαρο ως απάντηση στη συντήρηση της ΝΔ και τον Λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου τώρα είναι η ώρα και το κατάλληλο timing για να επιδιωχθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και να προταχθεί το σοσιαλδημοκρατικό διακύβευμα που πρεσβεύουμε.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία της. Αυτό είναι πια η νέα κανονικότητα για όλους. Και οι κρίσεις θέλουν οραματικές ηγεσίες και ομάδες που διαχειρίζονται τα προβλήματα με ικανότητα και σωφροσύνη και παράλληλα θέτουν τους στόχους και τα προτάγματα του Αύριο.

Οι πιέσεις που δεχόμαστε στα εθνικά ζητήματα, με την Τουρκία να έχει χαράξει μια νέο οθωμανική επιθετική στρατηγική, με το μεταναστευτικό- προσφυγικό να παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης, με την πανδημία να έχει επανέλθει, να απειλεί την υγεία, την οικονομία, την εργασία, τη ζωή μας όπως την ξέραμε. Τα προβλήματα μονιμοποιούνται, δεν είναι προσωρινά. Συντελούνται μεγάλες αλλαγές. Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις. Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του βλέποντας και κάνοντας. Οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες.

Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη με κοινωνική προστασία και προστασία των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας. Προτάσσουμε ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που αφορά τους πολλούς, και στηρίζεται σε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας.

Σκέφτομαι και έχω ένα όνειρο και ένα στόχο παράλληλα. Στην Ελλάδα του 2030, ο παρασιτισμός, ο λαϊκισμός και η μιζέρια να δώσει τη θέση της στην Εθνική περηφάνια, την συλλογική προκοπή και την άμβλυνση των ανισοτήτων. Γι’ αυτά πρέπει να αγωνιστούμε μαζί.

Ας ταυτιστούμε με αξίες. Αυτός είναι ο πυρήνας της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ας φέρουμε την πραγματική πολιτική στο προσκήνιο. Ας ανακόψουμε την παραπολιτική και τη δυσωδία της δημαγωγίας και της εξουσιομανίας των εμμονικών μαθητευομένων μάγων και των «παραμάγαζών τους», που μας κόστισαν πολύ, είναι πια απορριπτέοι από όλους ακόμα και από τους ίδιους τους τους εαυτούς. Ας πείσουμε τους πολίτες ότι παίρνουμε το μήνυμα τους και καταλαβαίνουμε την αγωνία και τις απαιτήσεις τους.

Είμαστε εδώ με πίστη στις ιδέες μας, στις αξίες μας, με το όραμά μας για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον ελληνισμό, με τις θέσεις μας, έτοιμοι να χαράξουμε ξανά νέα πορεία για τη χώρα μας. Χρέος μας να χτίσουμε ακόμα πιο δυναμικά μια Ελλάδα πολιτών που αισθάνονται ίσοι, συμμέτοχοι, ασφαλείς, δημιουργικοί, ελεύθεροι και με θετική προοπτική για την προσωπική τους αλλά και τη συλλογική μας ζωή.

Ευπρόσδεκτοι, λοιπόν, όσοι πιστεύουν στα παραπάνω, να επιστρέψουν σπίτι τους !”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ