Παύλος Χρηστίδης για Debate: “Το χρωστάμε στους πολίτες που δείχνουν τόσο ενδιαφέρον, αλλά και γιατί θα σηματοδοτήσει την ενότητα του χώρου”

Υπέρ του debate τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. , είπε στην εκπομπή «Από τις Εξι» προσθέτοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επικοινωνίας, «πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια συζήτηση, διότι πρώτοι εμείς φέραμε στη δημόσια σφαίρα αυτόν το διάλογο ακόμα και στα εσωτερικά μας ζητήματα», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη δημοσκοπική επίδοση του ΚΙΝΑΛ βάσει έρευνας της Metron Analysis που το φέρνει στο 9,8% είπε πως το ενδιαφέρον του κόσμου είναι η βάση μπορεί να χτιστεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος της παράταξης. «Μπορεί το ΚΙΝΑΛ να γίνει παράταξη ελπίδας έναντι της στασιμότητας των τελευταίων ετών, για να ξεκινήσει η ξανά συζήτηση για τα εργασιακά, την επισφάλεια, τη μαύρη εργασία και την ανισότητα που πλήττει τις νέες γενιές» είπε επισημαίνοντας πως η πολιτική έχει πάψει να αφορά τα καθημερινά ζητήματα. Συνάντησα στην Ήπειρο επιχειρηματίες που λένε ότι θα απεργήσουν αύριο διότι η κυβέρνηση τους χρεώνει ευθύνες για την πανδημία την ώρα που η ίδια δεν αναλαμβάνει αυτές που της αναλογούν.

Είναι μια ευκαιρία για να επανασυνδεθούμε με τους πολίτες. Δεν με αφορά μια συζήτηση με τα υπόλοιπα κόμματα, με ενδιαφέρει να διευρύνουμε τη συζήτηση με ακροατήρια με τα οποία η παράσταση σήμερα δεν συνομιλεί, στο 25% που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, στους διανομείς, στις καθαρίστριες στα σχολεία, στις νέες γυναίκες που ζουν σε χειρότερες εργασιακές συνθήκες από ό,τι οι μητέρες τους, είπε.

Ερωτηθείς για τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν δίνω μια μάχη συμβόλων, δίνω μάχη πολιτικής, ο «Ήλιος» δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τα ψηφοδέλτιά μας, το ζήτημα είναι γιατί έφυγε ο κόσμος, να βάλουμε στο τραπέζι τα προβλήματά του και να τα λύσουμε. Θα το κάνω με όλους τους συνυποψηφίους μου και του πολίτες. Έρχομαι να ενώσω».  Ο ίδιος είπε ότι τον αφορούν οι επιθέσεις κατά της παράταξης, αλλά και κατά των συνυποψηφίων και σχολίασε ως καταδικαστέα την επίθεση που δέχθηκε χθες στον Βόλο ο Γ. Παπανδρέου από τον δήμαρχο.

Παράλληλα σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί». «Είναι τώρα η ευκαιρία να αλλάξουμε ταχύτητες στην πατρίδα μας, να φέρουμε όσους ένιωθαν αποκλεισμένοι, ξανά στο προσκήνιο» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ