Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Η κυβέρνηση νομοθετεί αγνοώντας τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας”

Published

on

Στην εκπομπή Γεγονότα 2.0, με τον Γιώργο Μελιγγώνη βρέθηκε ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα, Παύλος Χρηστίδης.

Τα βασικά σημεία της παρουσίας:

  • Η βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπερασπίστηκε ο κύριος Μητσοτάκης την Παρασκευή ως πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ελληνικά πανεπιστήμια από το 1987, όπως είναι καταγεγραμμένο σε όλες τις προτάσεις της, είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αυτή η θέση μετατοπίστηκε από ένα σημείο και μετά σε ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • Ξαφνικά το τελευταίο τρίμηνο βλέπουμε μια σειρά από κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία δείχνει μια βιασύνη ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων με έναν τρόπο ο οποίος δεν παραπέμπει στην αναμόρφωση του άρθρου 16. Και τι προκύπτει από το ρεπορτάζ, για παράδειγμα, έγκριτων εφημερίδων που καμία σχέση δεν έχουν με το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι για παράδειγμα η Καθημερινή; Ότι είναι ήδη κατατεθειμένες από εταιρείες του εξωτερικού funds σε συνεργασία με ιδιωτικά κερδοσκοπικά κολέγια του εξωτερικού προτάσεις ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων σε συγκεκριμένους χώρους στην Ελλάδα. Εγώ λοιπόν σήμερα λέω, μπορεί να συνδέεται και αυτό με τη βιασύνη. Μένει να φανεί.
  • Ενώ η κυβέρνηση βιάζεται να κάνει παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στο εσωτερικό, δεν δίνει για παράδειγμα τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση, σε μια, σε τέσσερις, πέντε μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, στην εκκλησία, σε μια περιφέρεια, να φτιάξει πανεπιστήμιο. Δεν δίνει καν τη δυνατότητα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης να φτιάξει ένα δικό της παράρτημα κάπου αλλού, αλλά έρχεται να νομοθετήσει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, εξυπηρετώντας μια πολύ συγκεκριμένη λογική, η οποία εκτός από την παραβίαση του άρθρου 16, εκτός από το ρεπορτάζ της Καθημερινής και πολλών ακόμα συναδέλφων σας, οι οποίοι επιβεβαιώνουν μια σειρά πραγμάτων, δεν έρχεται να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας.
  • Η ιστορία είναι ξεροκέφαλη με τα γεγονότα. Θα φανεί μέσα στην επόμενη τριετία, τετραετία, πενταετία, αν τα πανεπιστήμια τα οποία θα έρθουν να ανοίξουν οπουδήποτε στη χώρα μας, θα είναι σαν αυτά τα οποία λέμε εμείς ή αν θα είναι σε αυτά τα οποία λέει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα. Γιατί μέχρι τώρα αυτά τα οποία συζητιούνται αφορούν, για παράδειγμα, την ίδρυση ιατρικής μιας σειράς πανεπιστημίων που είναι εκατοντάδες θέσεις κάτω από την Ιατρική της Αθήνας
Advertisement