Παύλος Χρηστίδης: “Η παράταξη μας θα ξαναμεγαλώσει, θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής και γι αυτό χρειάζεται διεύρυνση και προς το κέντρο και προς τα αριστερά.”

Στον ιστότοπο “Libre.gr”  και τον Δημοσιογράφο κ. Μανακά ,παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα και τα περί “Προοδευτικής Διακυβέρνησης” δια στόματος του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Παύλος Χρηστίδης έδωσε “ηχηρές απαντάσεις”:

Για Τσίπρα και “Προοδευτική Διακυβέρνηση” 

Κύριε Μανακά, προοδευτική διακυβέρνηση γίνεται μόνο με αλλαγή συσχετισμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θολόςεγκλωβισμένος σε εμμονέςιδεοληψίες και το κυβερνητικό του παρελθόναγκαζέ με τον κΚαμμένοΝα υπενθυμίσω ότι τα προηγούμενα χρόνια η παράταξη μας δέχτηκε σκληρό πόλεμο από τον στενό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε Πινοσέτ από τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τον κ. Καμμένο, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για τα παραμύθια του περι cds και η στρατηγική πολιτικής εξαγοράς στόχευσε την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ. Οι επιτελείς του προέβλεπαν ότι τον Ιούλιο του 2019 θα μείνουμε εκτός Βουλής και έκαναν τα πάντα γι αυτό. Έχασαν. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Αυτό όμωςδεν έχει να κάνει με τους πολίτεςπου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνιαΜεγάλο τμήμα αυτών στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει ότι ψάχνει επιλογή και εμείς θέλουμε να συμπορευτούμε μαζί  τουςνα συνδιαμορφώσουμε μια πλειοψηφική παράταξηπου αλλάζει σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου. Με προτάσεις, ιδέες, πράξεις για την Ελλάδα του 2030. Η παράταξη μας θα ξαναμεγαλώσει, θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής και γι αυτό χρειάζεται διεύρυνση και προς το κέντρο και προς τα αριστερά. Όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ, γι αυτό αγωνιζόμαστε.
Η προοδευτική διακυβέρνηση αφορά όμως τους πολίτεςόχι κόμματααξιώματα και κλίκεςΜε τους πολίτες συνομιλούμε καθημερινάαδιαλείπτωςμε συνέπεια και ευθύνηΕίναι στο χέρι του λαού στις επόμενες εκλογές και προφανώς και δική μας ευθύνη να τον πείσουμε για την παραπάνω αναγκαιότητα. Αναγκαιότητα για τους ίδιους τους πολίτες που πρέπει να μην συμβιβαστούν με τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα αλλά να διεκδικήσουν ξανά μια καλύτερη ζωή, με υψηλές προσδοκίες και ταχύτητες. Μαζί με τη μόνη παράταξη που το έκανε πράξη και τότε και θα το κάνει πράξη και τώρα.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής και τους Υποψηφίους:

Αν και θεωρώ πρόωρη τη συζήτηση, οι διαδικασίες μας θα είναι δημοκρατικές και με σεβασμό στη μεγάλη παρακαταθήκη εκλογικών αναμετρήσεων, που έχει το ΠΑΣΟΚ.
Το φθινόπωρο η κεντρική επιτροπή θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες αποτελεσαν παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα κόμματα.
Μας ενδιαφέρει μόνο πώς η παράταξη θα συνεχίσει να ανεβαίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν μας αρκεί η τρίτη θέση σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ήμασταν και θέλουμε να γίνουμε ξαναδύναμη Αλλαγής και αυτό γίνεται διεκδικώντας την εξουσίαμε σαφές και υλοποιήσιμο προγραμματικό πλαίσιο Αυτός είναι ο στόχος μας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ