ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Χρηστίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει την Προοδευτική Παράταξη»

Χρηστίδης στον ΣΚΑΪ Κρήτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει την Προοδευτική Παράταξη»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης με αφορμή την επίσκεψη και περιοδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, στην Κρήτη, μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τον Σωτήρη Μεταξά.

«Ερχόμαστε να διαπιστώσουμε κάτι το οποίο ξέρουμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Χρηστίδης.  «Τα χρώματα με τα οποία μας περιγράφουν την κατάσταση όσοι άνθρωποι ασχολούνται και με τον πρωτογενή τομέα και με τον τουρισμό είναι ακόμα πιο μελανά από ότι θα περιμέναμε να συναντήσουμε», σημείωσε.

Όπως τόνισε, το μεγάλο μέγεθος τους προβλήματος θα φανεί τον χειμώνα που έρχεται.  «Πάνω από 250.000 άνθρωποι θα μείνουν εκτός εργασίας αυτή τη περίοδο, προερχόμενοι κυρίως από τον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού και αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που ξημερώνει το χειμώνα που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε.

Αναφορικά με τους δεσμούς του Κινήματος Αλλαγής με την Κρήτη, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη συνδέθηκε με τους ανθρώπους, γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου ήρθε και έζησε έτσι όπως ζούσαν οι Κρητικοί και βίωσε τα βιώματά τους και εξέφρασε πολλά από τα προβλήματα και τις αγωνίες τους».

«Εμείς σήμερα, αρκετές δεκαετίες μετά και μετά από ότι υπέστη και το ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2012, με πολύ μεγάλη συνέπεια , προσπάθεια και με καθαρό λόγο, ερχόμαστε να επανασυνδεθούμε με τους  πολίτες της Κρήτης και με τους φορείς της Κρήτης οι οποίοι μας μεταφέρουν τα προβλήματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και τα όσα ζούμε στην πραγματικότητα καθημερινά με αυτά τα οποία κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι προφανές ότι η σύγκριση σε σχέση με αυτά τα οποία έκανε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη και στη Κρήτη, και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι η μέρα με τη νύχτα».

«Εργαζόμαστε να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής εκεί που θα μπορεί να προσφέρει στον Ελληνικό λαό το περισσότερο δυνατό», προσθεσε στη συνέχεια.

Για τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στην Κεντροαριστερά, ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως έχει ανοίξει μια συζήτηση μεγάλη όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα γύρω από το ποιος εκφράζει την  κεντροαριστερά. Όπως είπε, «Είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πια, δεν μπορεί  να εκφράσει την Προοδευτική Παράταξη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση των αποκαλύψεων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι «σοκαριστική για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι λειτούργησαν την περίοδο διακυβέρνησής τους».

«Ξέρουμε ότι οι πολίτες και εμάς μας βλέπουν διαρκώς σε μια κριτική διάθεση, το αντιλαμβανόμαστε γιατί πληγώσαμε του πολίτες, όμως είμαστε εδώ με καθαρό λόγο, απόψεις , σκέψεις για να διαμορφώσουμε μια επόμενη μέρα γα την πατρίδα μας  η οποία να είναι πιο προοδευτική και πιο αισιόδοξη», σημείωσε.

«Πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε σελίδα και να διαμορφώσουμε μια πιο αισιόδοξη μέρα για την πατρίδα μας. Το αξίζουμε , το μπορούμε, το έχουμε ξανακάνει», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: Creta24, ΣΚΑΪ Κρήτης