Ο Παύλος Χρηστίδης θυμάται την τελευταία μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ: “Ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε ξανά.”

Η τελευταία μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ – και η τελευταία εκ των πραγμάτων νίκη της Δημοκρατικής παράταξης- ήταν τον Οκτώβριο του 2009. Με ποσοστό που άγγιξε το 44% , κυριολεκτικά, ο χάρτης της Ελλάδος, ήταν “πράσινος”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, θυμήθηκε την μεγάλη εκλογική νίκη που ανέδειξε τον Γιώργο Α.Παπανδρέου ως Πρωθυπουργό της χώρας. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που έμελλε να λοιδορηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού κράτους, μια κυβέρνηση που “ήταν πολύ μπροστά” από την εποχή της και όσο περνά ο καιρός, τόσο γίνεται και αντιληπτό σε όλους!

Αναλυτικά, ο Παύλος Χρηστίδης γράφει τα εξής στην ανάρτησή του: 

“Το 2009 δεσμεύτηκα για την αλλαγή. Δεσμεύτηκα να στηρίξω την προσπάθεια του Έλληνα να δημιουργεί. Δεσμεύτηκα να σταθώ απέναντι σε κάθε αδικία. Δεσμεύτηκα να δημιουργήσουμε την Ελλάδα, που ξέρει την αξία της, την Ελλάδα που μπορεί. Και είπα πως θα κάνω το πρώτο βήμα για να ξαναχτίσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Μιας πολιτικής που υπηρετεί και δεν καταδυναστεύει. Το έκανα και συνεχίζω και στα επόμενα βήματα. Η αποκατάσταση της λογικής, η καθημερινή επανάσταση του αυτονόητου καθημερινά είναι τα όπλα μας για να χτίσουμε μια διαφορετική και καλύτερη πατρίδα για όλους μας. Κυρίως όμως για τα παιδιά μας. Για τους σημερινούς νέους, αλλά και για τις ακόμα νεότερες γενιές, που έρχονται.”
Γ.Α.Παπανδρέου.
Η νίκη της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ήταν μια αξιακή στιγμή για τη Χώρα. Έτσι το βλεπαμε.
Η πενταετία Καραμανλή είχε δημιουργήσει την ανάγκη μιας μεγάλης ρήξης με την παρακμη.
Η Δημοκρατική Παράταξη ανέλαβε τα ηνία της Ελλάδας σε μια στιγμή, που κανεις δε μπορούσε να φανταστεί πόσο δύσκολη θα ηταν. Αλλά αυτός ήταν και είναι ο ρόλος μας.
Πάντα εδώ για τα δύσκολα με πείσμα και επιμονή για τον τελικό στόχο.
Η πατρίδα μας βρίσκεται και πάλι σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία της. Αυτη είναι πια η νέα πραγματικότητα για όλους.
11 χρόνια μετά, ερχόμαστε μπροστά στη νεα κρίση. Αυτή του κορονοϊού. Μια ακόμη κρίση. Η νέα γενιά στην Ελλάδα είναι γεμάτη προσόντα και δυνατότητες. Αυτό που χρειάζεται είναι το όραμα και οι πραξεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να παραξουμε νεο πλούτο, νέες ευκαιρίες και να δημιουργήσουμε ενα κοινωνικό κράτος για ολους.
Οι νέοι Έλληνες θέλουν την Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική, πρωτοπόρα. Απέναντι στη συντήρηση, τις χαμηλές προσδοκίες, τη διαχείριση.
Ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε ξανά.”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ