Παύλος Χρηστίδης: “Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει το Κίνημα μας πρωταγωνιστής ξανά.”

Για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τους στόχους του αλλά και τον κόσμο που θέλει να προσελκύσει στις κάλπες της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, μίλησε στο topontiki.gr ο Παύλος Χρηστίδης.

«Πιστεύω στην ενότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της παράταξης», απαντά ο Παύλος Χρηστίδης στην ερώτηση γιατί είναι υποψήφιος. «Η υποψηφιότητα μου φέρνει ανανέωση με πολιτικό περιεχόμενο όχι μόνο ημερολογιακά ηλικιακό, με αξίες και ηθική, η διεύρυνση της βάσης του Κινήματος με εκείνους, που νιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους ακούν και οι κοκορομαχίες γίνονται “για τα μάτια του κόσμου”. Είμαι εδώ για να δώσω φωνή στη γενιά».

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους που θέλει ο ίδιος να προσελκύσει και να εκφράσει λέει: «Θα εκφράσω έναν κόσμο στην κάλπη ο οποίος δεν ψήφιζε πια, ήταν απόμακρος από την ξύλινη γλώσσα και διαδικασία της ρουτίνας της πολιτικής».

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επιστροφή του… ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρηστίδης σημειώνει: «Νιώθω κι εγώ τη συναισθηματική και συμβολική αξία του, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει συνέδριο κι εκεί δημοκρατικά κι ανοιχτά θα τεθούν όλα αυτά στους συνέδρους του κινήματός μας. Θέλω να γίνουμε Κίνημα ξανά, γιατί έχουμε χάσει το “Κ” του ΠΑΣΟΚ».

Στην συζήτηση για την «Προοδευτική Διακυβέρνηση» ο ίδιος ξεκαθαρίζει: «Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει το Κίνημα μας πρωταγωνιστής ξανά. Η αυτονομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα».

Ο Παύλος Χρηστίδης υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και στενούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. Σε ερώτηση μας για το τι κρατάει απ’ αυτήν μας είπε: «Η Φώφη Γεννηματά ήταν η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής και αυτή είναι η διαρκής πολιτική της παρακαταθήκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ